sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Pieniä ilonpilkahduksia

Jokohan se huomenna avautuu, tämän kevään ensimmäinen unikko minun pihallani. Tänä vuonna nuppuja on useampia, viime vuonna niitä oli vain kaksi. Ihanaa, kun lisääntyvät!



Tarhakalliokielot ovat kukkineet jo jonkin aikaa, kauniita, ja viihtyvät hyvin kuivassa ja paahteisessa kukkapenkissäni, joka näyttää tänä keväänä, ainakin toistaiseksi aika hyvältä muutenkin.


Paprikoisssa ja chileissä on ollut jo vaikka kuinka kauan nuppuja, mutta... itseasiassa osassa niistä oli jo kukkiakin aikaa sitten, mutta sitten vein taimet ulos, ja siellä ne sitten ovat kärsineet tuulesta ja kylmästä, eivätkä ole siitä kehittyneet...no nuppuja on paljon

perjantai 8. toukokuuta 2015

Kukkii

Viime viikolla minunkin puutarhassani alkoi kukkia. Ensimmäinen orvokki avautui reilu viikko sitten, ja näyttää edelleen yhtä kauniilta.


Samaan aikaan istutin pihaani scilloja, jotka sain isältäni. Nyt ne ovat jo melkein kaikki kuihtuneet. Toivottavasti kotiutuvat hyvin tänne, ja leviävät nopeasti.


Tällä viikolla olenkin sitten unohtanut kuvata, touhutessani ulkona sormet mullassa. Olen kyllä ihaillut koivuihin yhtäkkiä ilmaantunutta vihreyttä ja kukkia, sekä kaikkea kasvua pihallani. Samettikukistani olen nyppinyt ensimmäisiä minikukkia pois, ja ensimmäiset taimetkin istutin jo ulos. Palsternakat, porkkanat, persiljan sekä ensimmäiset salaatit ja retiisit kylvin jo pari viikkoa sitten, ja eilen huomasin ensimmäisten retiisin taimien ilmestyneen näkyviin. Kahdessa muussa kasvimaapenkissä näkyy kaikenlaisia itsestään kylväytyneitä pikkutaimia, joita olen yrittänyt tunnistaa, mutta saisivat kasvaa vielä vähän, että voisin varmistua tunnistuksistani, ja siirtää niitä sopiviin kasvupaikkoihin.