torstai 5. marraskuuta 2015

Vuoden viimeiset paprikat

Tänäkin kesänä sain odottaa paprikoiden kypsymistä ihan loppukesään, mutta sitten niitä onkin pikkuhiljaa kypsynyt koko syksyn. Osa paprikoista on ollut ihan hyvän kokoisia, mutta aika paljon on ollut myös pikkuisia, maku on kuitenkin ollut kaikissa erinomainen. Ensimmäisinä kypsyivät suippopaprikat, viimeisinä Yolo-paprikat.


Nämä ylemmän kuvan pienet viimeiset paprikat söin eilen, ja ensimmäiset suippopaprikat kypsyivät elokuun loppupuolella.


Huomasin, että kirjoitin myös tasan vuosi sitten paprikoistani. Tänä vuonna sain odottaa ensimmäisten paprikoiden kypsymistä vielä kauemman kuin viime vuonna, mutta sitten niitä onkin kypsynyt tasaisesti tähän asti, toisin kuin viime vuonna jolloin niitä kypsyi vähemmän ja pidemmin väliajoin.4 kommenttia:

 1. Meilläkin saatiin hyvä paprikasato, mutta kypsymistä sai tosiaan odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää kannattaa odottaa! (Alku)kesä oli niin kylmä ja huono, että meinasi kyllä usko loppua näiden hyötykasvien kanssa, mutta loppu hyvin kaikki hyvin :)

   Poista
 2. Meillä ei viime vuonna ollut paprikoita, mutta onhan oman sadon paprikat niin herkkua, että ne täytyy ottaa valikoimaan takaisin. Mistä hankit siemenet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat paprikat on kyllä sellaista herkkua, että niitä täytyy saada joka vuosi. Ostetut siemenet(Yolo ja Californian Wonder) oli ihan jostain marketista, olisko ollut Tokmannilta, mutta ne oli kyllä niin hitaita kasvamaan ja pieniäkin, että en välttämättä suosittele, maku oli kyllä hyvä :) Suippopaprikat kasvoi nopeammin ja paremmin, ja nopeammin, ja oli hyviä, mutta ne siemenet otin kaupasta ostetun suippopaprikan sisältä, että taisi olla hyvä tuuri, kun onnistui niin hyvin ;)

   Poista