perjantai 19. helmikuuta 2016

Petuniota siemenistä

Suunnitelmia, haaveita, intoa...ja lisää kylvöjä. Eilen kylvin ruukkuihin basilikaa, oreganoa, persiljaa, tilliä ja salaattia. Seuraavat kylvöt teen sitten maaliskuussa, paitsi... petunioita pitäisi kylvää vielä vähän lisää, loputkin siemenet multaan :) Siemenet olen kerännyt omista kukistani, mutta viime syksynä en muistanut ottaa uusia siemeniä talteen, joten nyt vähän jännittää itävätkö vanhat siemenet.

 

Viime kesänä petuniani kärsivät alkukesän kylmistä ja sateisista säistä. Eivätkä kasvaneet ja kukkineet ollenkaan niin hienosti kuin edellisenä kesänä, ja olivat parhaimmillaan vasta syksyllä, mutta tarjosivat silti upeita yllätyksiä pitkin kesää. Keräsin näihin kollaaseihin joitakin kuvia viime kesältä. On ihan uskomatonta, että niistä pikkuruisista siemenistä kasvaa niin upeita kukkia. Itse kerätyistä siemenistä voi tulla vaikka minkä värisiä ja näköisiä kukkia, upeita yllätyksiä!

 

Jotain kukkajuttuja tulee nyt varmaan lisääkin, seuraavia kylvöjä odotellessa.

4 kommenttia:

 1. Se on jännä juttu, että on hitusen kokoinen siemen ja siinä on kaikki tarvittava elämän alkuun. Pitääkin kohta muistaa kylvää omat petuniat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvun ihme, sitä voi vain ihmetellä ja ihastella.

   Poista
 2. Ensi kesänä tutkin minkälaiset siemenet on petuniassa. Oppia ikä kaikki, kiitos! Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne varsinaiset siemenet ovat todella pikkuisia, ja löytyvät siemenkotien sisältä, kukkia on hauska tutkia ja oppia uusia juttuja :) Hyvää sunnuntaita myös sinulle!

   Poista