torstai 18. helmikuuta 2016

Heräiskö horroksesta?


 

Yritänpä vihdoin herätellä tätä blogia talvihorroksesta. Blogin lisäksi myös puutarhainnostukseni on uinunut. Talvi on oikein hieno vuodenaika, mutta aivan liian pitkä ja pimeä. Puutarhaharrastukseni edellytykset ovat olleet heikot, varsinkin, kun huonekasvinikin ovat lähinnä kituneet. Tammikuun alussa tein pari pientä jääkoristetta puutarhaani (lähes kuihtuneista) hyasintin kukista. Otin niistä jopa kuvatkin, mutta postauksen kirjoittaminen jäi.


Syksyllä tekemästäni kanervaistutuksestakin otin kuvia tammikuussa, kun iloitsin siitä, kuinka kauniina se on pysynyt koko talven. Sekin postaus jäi kirjoittamatta. Mutta kanervaistutus ilahduttaa minua edelleen keittiön ikkunalla.

Mutta nyt vihdoin olen saanut aloitettua tämän kevään kasvatuskauden, ja toivottavasti saan myös blogikirjoituksia aikaiseksi. Eilen tein ensimmäiset kylvöt. Kylvin chiliä, paprikaa, petunioita, munakoisoja, purjoa ja ruohosipulia. Tästä se lähtee!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tuossa perässä piti olla hymiö... :)

   Poista
  2. Kiitos Saaristopuutarha! Miksiköhän se hymiö ei näy täällä, se näkyi kyllä tuolla bloggerissa :)

   Poista
 2. Tervetuloa kevääseen toivottelen minäkin.
  Kerro sitten koska laitetaan samettikukat. Muistatko, kun kokeilin niitä ekan kerran viime keväänä ja kokonaista neljä taimea vain sain aikaiseksi, mutta innostuin. Ja sun innoittamana keräsin samettikunan siemenet talteen.

  Oletko kasvattanut petunioita aiemmin siemenestä? Alkoi kiinnostamaan, mutta nyt taitaa pieni remontti meillä haitata kasvatusta.
  Hyvää kevään odotusta sinulle ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KässäRitu! Juu, muistan :) samettikukkien kanssa odotetaan vielä noin kuukausi, ainakin maaliskuun puoliväliin ;)
   Olen nyt parina kesänä kasvattanut petunioita siemenestä, nekin itse talteen otettuja. Nyt minulla on vanhat siemenet, kun en viime syksynä muistanut kerätä uusia, joten vähän jännittää, miten hyvin itävät, mutta toivon parasta ;)

   Hyvää kevään odotusta ja mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha viestini oli näköjään tullut kahteen kertaan. Joskus niin tapahtuu, kun luulen, että kommentti ei mennyt ja sitten klikkaan sen toistamiseen.
   Kiitos vinkistä, laitoin kännykkään muistutuksen, että maaliskuun puolessa välissä sitten ne samettikukat.

   Poista
  2. Parempi viesti kahteen kertaan kuin ei ollenkaan :)

   Poista