perjantai 20. helmikuuta 2015

Tiheää taimikkoa

Mihin se viikko taas meni? No, hyvähän se on, että aika rientää, sitä nopeammin tulee kevät ja kesä. Lumet ainakin hupenee vauhdilla, kun on lämmintä ja sataa vettä, ottaisin silti mieluummin takaisin ne alkuviikon aurinkoiset päivät.

Miten näin pienen pienistä taimista voi kasvaa isoja upeita kukkia? Muistan kyllä viime keväänäkin ihmetelleeni, miten niistä pikkuruisista petunian taimista voisi tulla mitään. Ja vielä huhtikuun loppupuolellakin ne näyttivät niin kovin pieniltä. Kasvoivat sitten kuitenkin ja ilahduttivat minua vielä lokakuussakin. Mutta voiko tänäkin vuonna tapahtua sellainen ihme, että näistä pienen pienistä taimista kasvaa ihan kunnollisia kukkia?!

Kuinka monta tomaatin taimea yksi ihminen tarvitsee? Ja kuinka monta niitä saa mahtumaan kasvamaan pienelle rivitalopihalle?

Vesikrassit ovat kasvaneet hyvin. Näistä tulee lapsuus mieleen, mummu kasvatti aina talvisin (kevättalvisin) krasseja, kun olin lapsi.

Tänään kylvin ruukkuihin persiljaa, timjamia ja minttua. Istutin myös muutamia pikkuisia petunian taimia omiin purkkeihinsa, epäilen kyllä edelleen niiden selviämistä siirrosta, mutta toivotaan parasta :) Pienet taimet valtaavat asuntoni, viime vuonna en tähän aikaan ollut vielä edes kylvänyt yhtään siementä, ja nyt täällä alkaa olla taimia jo vaikka kuinka paljon. Onkohan tähän taimihulluuteen parannuskeinoa, vai paheneeko tila vuosi vuodelta?


4 kommenttia:

 1. Vastaus: ei ole parannuskeinoa ja kyllä se siitä vielä pahenee !=D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D onneksi haave suuremmasta puutarhasta on vain haave, jos sellaisen saisin homma karkaisi varmaan kokonaan käsistä =D

   Poista
 2. Heippa! Minäkin olen tämmöisen pienemmän pihan tarhuri, tule kurkkaan blogiani joskus! Samaa ihmettelen myös, että millä kaiken saa mahtumaan mihinkään!! Ja toisaalta, että miten noista rääpäleistä oikeasti tulee ihan hienoja kasveja vielä. On se vaan jännää aina ja joka kerta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) On niin ihmeellistä seurata näiden pikkuisten taimien kasvua ihan oikeiksi kunnollisiksi kasveiksi, pikkuisen lisää itsehillintää kylvöjen suhteen voisi kuitenkin olla paikallaan ;)

   ja tulen oikein mielelläni kurkkaamaan blogipuutarhaasi!

   Poista