torstai 5. helmikuuta 2015

Haaveilua hankien keskellä

Koska olen niin malttamaton, ja epäilen aina, etten kuitenkaan saa riittävästi ja riittävän hyviä taimia selviämään kesään asti, kylvän paljon ja useammassa erässä. Jep, tein siis eilen lisää kylvöjä. Chilejä, suippopaprikoita ja petunioita kylvin jo toiset erät tänä keväänä, lisäksi kylvin myös kahta lajia basilikaa. Pienet taimet ovat niin ihanan suloisia, mutta toisaalta tuntuu ihan uskomattomalta, että niistä kasvaa suuria kasveja, kun ne ovat niin hentoja pieniä reppanoita, niin että parempi varautua laittamalla riittävästi siemeniä multaan ;)

Kun puutarhaa peittää puolen metrin hanki ja lunta sataa joka päivä lisää, tuntuu kevät kovin kaukaiselta haaveelta. Vielä, kun aurinkokin piileskelee pilvien takana, ja vain harvoin kuultaa hieman pilvien läpi tai välistä, vain päivien piteneminen muistuttaa kevään lähestymisestä. Etsin ja haaveilen löytäväni edes pieniä merkkejä kevään lähestymisestä. Avokadoni, mangoni ja sitruunani ovat huomanneet päivien pitenemisen, valon lisääntymisen ja heränneet talvilevostaan. Kaikissa niissä näkyy jo uutta kasvua, ihanaa, kyllä se kevät sieltä tulee.

Kuvassa avokadon uutta kasvua, muista en nyt saanut kuvaa. Taustalla näkyy lumen peittämä puutarhani.4 kommenttia:

 1. Auringon pilkahdus eilen, mutta vain hetken, sitten se taas piiloutui pilven taa :(
  Sinulla onkin erikoisempia kasveja siellä kasvamassa, oletko kasvattanut itse siemenestä? Avokado vois olla hauska :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne pienen pienetkin auringonpilkahdukset ilahduttaa, mutta voi, miten sitä jo kaipaisi oikein kunnolla aurinkoisia päiviä.

   Joo, syömieni hedelmien siemenistä olen näitä kasvatellut, ensimmäiset ovat kasvaneet kesästä 2013 asti. Jotain olen niistä joskus aikaisemminkin täällä blogissa kirjoitellut. Jos kiinnostaa, niin tunnisteista 'avokado' ja 'mango' löytyy lisää tekstejä. Ja tuolla yläbannerin kuvassa on muuten tuo avokadoni (tai se osa siitä, mitä kuvaan on mahtunut) Avokadoja minulla on kaksi; toinen on ihan pikkuinen, kun en muistanut siirtää sitä ajoissa isompaan ruukkuun, mutta tuolla toisella onkin sitten enemmän kokoa.

   Poista
  2. Todellako tuo pitkän huiskea tuossa yläbannerissa? Arvaa kuka laittaa avokadon kasvamaan seuraavasta syödystä hedelmästä? :D

   Poista
  3. Joo, tuo on kasvanut ihan huikeasti, se kasvatti heti alusta asti kahta vartta, joissa oli runsaasti lehtiä, sitten ne varret taipuivat sivuille, ja kummastakin lähti keskeltä uusi varsi tai oksa kasvamaan ylöspäin. Mutta se liian pienessä ruukussa liian pitkään kasvanut avokadoni on sellainen 15 cm korkea ohut tikku, jonka päässä kasvaa muutama pieni lehti, joten ei kannata kylvää siementä ihan minikokoiseen ruukkuun. Kylvin tuossa jokin aika sitten pari uuttakin avokadon siementä, malttamattomana odottelen niiiden itämistä. Onnea avokadon kasvatteluun!

   Poista