torstai 28. elokuuta 2014

Rönsyjä siellä ja rönsyjä täällä

Mansikkani olivat innostuneet kasvattelemaan rönsyjä oikein urakalla. Koko mansikkamaa tuntui yhdeltä sikin sokin kasvavien rönsyjen sekamelskalta, mutta nyt näyttää jo paremmalta. Tosin kaksi päivää sen selvittämiseen menikin, eilen aloitin ja tänään lopetin. Niin ja sen "mansikkamaan" koko on se reilu neliö :) No, oikeasti eilen satoi ja paistoi vuorotellen ja siksi rönsysekamelskan selvittäminen ei oikein edennyt, ja jätin sen kesken. Tänään onkin sitten ollut poutaa, ja pääasiassa aurinkoistakin, joten homma hoitui loppuun ihan mukavasti. Olisi kyllä kannattanut leikellä rönsyt pois jo aikaisemmin kesällä, mutta tulipahan edes nyt tehtyä. Sitä vaan mietin, että vaikuttaakohan tuo ylenmääräinen rönsyjen kasvattelu mansikoideni ensi vuoden satoon, vaikka eipä sille nyt enää ainakaan mitään voi, jos vaikuttaakin.


Kauhean kasan rönsyjä leikkasin ja revin pois roskikseen vietäväksi, voi kun olis edes komposti. Osan rönsyistä tökkäsin ruukkuihin multaan kasvamaan. Sitä en vielä tiedä, mitä niillä teen, katsotaan nyt pysyvätkö edes hengissä ja lähtevätkö kasvamaan. Muutamat rönsyt olivat juurtuneet niin hyvin mansikkamaalleni mansikantaimieni väliin, että jätin ne vielä paikalleen. Siirrän ne myöhemmin mansikkamaani jatkoksi viereiseen kasvimaapenkkiin, sitten kun sokeriherneet ja kesäkurpitsat sun muut ovat (kokonaan) lakastuneet. Ihan vielä en niitä raaskinut repiä pois, vaikken tiedä saanko niistä enää mitään satoa.

Ja kun tässä nyt alettiin rönsyilemään, niin rönsyillään sitten vielä lisää, eli kuvia pihani kukista tänään.

Petuniat jaksavat ilahduttaa edelleen, ja nämä ikkunalaudoilla olevat ovat pysyneet aika upean näköisinä, vaikka hieman ovat sateet näitäkin runnelleet. Auringonkukat sitä vastoin eivät ole sateista välittäneet.

Tuntuu, että ilmojen kylmentymisen myötä petunioihin on taas tullut enemmän tummempia kukkia.
Yksittäiset kukat ovat kyllä upeita näissä sateiden armoilla olleissa istutuksissakin, valitettavasti vaan suurin osa kukista on kärsinyt enemmän tai vähemmän sateiden piiskauksesta. Nuppuja on edelleen paljon, joten jos sää pysyisi poutaisena ja kohtuullisen lämpimänä kaunista kukkaloistoa olisi edelleen luvassa.

Krassien kukat ovat todella kauniita, vaikka lehdet ovat alkaneet mennä keltaisiksi ja huonon näköisiksi.
Punakosmokset jatkavat myös kaunista kukintaansa. Sateella nekään eivät ole ihan parhaimmillaan, mutta sateen jälkeen ovat aina nopeasti entisellään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti