torstai 21. elokuuta 2014

Maissia

Tänään söin ensimmäiset maissini. Yritin eilen vai milloin se nyt oli, kuitenkin joskus viime päivinä, kurkistaa yhden paksuimman näköisen maissintähkän suojuslehtien alle, mutta eihän siitä mitään tullut, sehän olisi tullut melkein kuorituksi ennen kuin sen kypsyydestä olisi mitään selvää saanut. Joten annoin sen silloin olla. Tänään kuitenkin päätin irrottaa kyseisen maissintähkän ja katsoa olisiko se jo valmis, kun ainakin nuo tähkän päässä olevat haivenet olivat ruskettuneet. Samalla huomasin, että yhdestä pienestä tähkästä oli alkanut kasvaa jotain kummallista ulos, joten poimin myös sen.

Tässä isompi tähkä vielä suojuslehtien alla ja pienempi kuorittuna. Suojuslehtiä oli niin paljon, että ehdin jo ajatella, että ehkei siellä sisällä mitään tähkää olekaan, ja pikkuinen se tähkä olikin. Tähkän päässä siis kasvoi tuo suojuslehtikasan päällä oleva osa.Eihän tuo suurempikaan maissi kovin suuri ollut, mutta ihan kivasti näissä kuitenkin oli syötävää. Suuremman maissin kyljessä kasvoi vielä tuollainen pikkuinen minimaissi. Minimaissin söin kokonaisena, maistui hyvältä, mutta ei erityisen makealta. Iso tähkä oli erittäin hyvän makuinen, mutta ainakin osittain vielä hieman raaka. Pieni maissi ei ollut ihan niin hyvän makuinen, mutta onneksi söin sen ensin, niin ei sekään huonolta maistunut.


Näyttää siltä, että mitään kiirettä maissien poimimisella ei vielä ole, mutta pikkuhiljaa alan niitä sieltä poimia syötäväksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti