maanantai 25. elokuuta 2014

Sokeriherneitä, sipulia, sadetta

Sadetta on riittänyt nyt jo pidemmän aikaa, välillä on kyllä paistellut aurinkokin, tänäänkin oli aamulla ihan aurinkoista. Sateet ovat varmaan ihan tarpeellisiakin, mutta puutarhani on kyllä saanut jo vähän turhankin reilusti vettä, etenkin kun on ollut niin kylmääkin. Pelkään, että kaikki alkaa vain mädäntyä, eikä mikään kypsy ja kasva enää. Ruukkuja olenkin pikkuhiljaa alkanut ottaa sisälle, niitäkin on vaan niin paljon, etten tiedä mihin ne kaikki laittaisin.

Tänään päätin kerätä loput sokeriherneet pois. Niin no jäi sinne kyllä vielä joitakin pieniä palkoja ja onhan siellä muutamia kukkiakin, mutta varret ja lehdet ovat jo kellastuneet aika paljon, joten eipä sieltä enää paljon mitään satoa saa, varsinkaan jos sateet vaan jatkuvat. Ihan sopivasti sain niistä tänään syötävää. Herneiden kanssa wokkiin päätyivät tänään vihersipulia, pieni kesäkurpitsa ja pieni suippopaprika.

Sokeriherneitä sain tänä kesänä jonkun verran, silpoydinherneitä tulikin sitten vain muutama palko. Suurin osa kesäkurpitsan aluista mätäni alkuunsa, vain muutama kasvoi sen verran, että niistä riitti jotain syötävää. Vihersipulitkin ovat kasvaneet todella huonosti, ne ovat edelleen todella pieniä, ja olenkin käyttänyt niitä vasta muutaman kerran. Kumpikin suippopaprika on kypsyttänyt kolme paprikaa. Ainakin toisessa niistä on muutamia pieniä alkuja, mutta saa nähdä miten niiden sitten käy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti