torstai 14. elokuuta 2014

Suuri ilo pienen pienistä siemenistä

Parvekelaatikkopetuniani pääsivät helteiden päätyttyä takaisin ikkunalaudoilleen. Olivat vaan kasvaneet niin rehevästi laatikosta ulospäin molemmin puolin, kun olivat saaneet vapaasti kasvaa maassa ollessaan, että leikkasin niistä ensin joitakin oksia pois. Vein leikatut oksat maljakkoon, miksei minulle ole aiemmin tullut mieleen, että petunian oksiakin voisi tuoda sisälle maljakkoon. Jostain syystä kuvittelin, etteivät ne kestäisi yhtään, mutta yllätyin. Ainoa ongelma oli saada kukkia ja nuppuja täynnä olevat kärkkyräväkkyräoksat aseteltua maljakkoon. Siis niin, että varsi olisi vedessä, mutta kukat tai nuput ei, muuten sellaiset käkkyrät ovat mielestäni tosi kauniita maljakossa, mutta valitettavasti alimmat nuput oli poistettava, jotta varret sai pysymään vedessä.

Upeat petuniani läheltä ja alemmassa kuvassa päivää myöhemmin hieman kauempaa.
Mutta mikä vaivaa tuota etualan auringonkukkaa, kun se näyttää kuivuvan pystyyn?
Ja toisella ikkunalla, petuniat näyttää oikeasti paremmilta, kuva vaan on huono.

Myös tämän laatikon petuniat voivat hyvin, taustalla kypsiä ja kypsyviä 'Tiny Tim' tomaatteja.

Ämpärissä petuniat ovat vallanneet tilaa krassien kustannuksella, tai ainakin tästä kuvakulmasta se näyttää siltä. Krassit kasvavat nyt enemmän alaspäin, niin kuin oli tarkoituksenakin. Alla toinen kuva tästä samasta ämpäristä.


Huono kuva, mutta ihanat petuniat tässäkin ruukussa.
On ihan ihmeellistä, miten niistä pienen pienistä siemenistä, jotka kylvin maaliskuussa, ja joista iti pikkuriikkisiä taimia, jotka kasvoivat toivottoman hitaasti, on kasvanut tällaiset suuret, kauniit rehevät kukkapuskat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti