sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kukkineita ja kukkivia

Kukkapenkkini 2 viikkoa sitten
Melkein kuukauden tauko, enkä voi sanoa olleeni niin kiireinen, etten olisi ehtinyt. Eipä sitä aikaakaan ole tuntunut liiemmin olevan, mutta enemmänkin on ollut niin, että puutarhainnostukseni on ollut kateissa. Auringonpaisteiset lämpimät kesäpäivät ovat kyllä aina herättäneet innostuksen uudestaan, mutta kun niitä kesäisiä päiviä on tänä kesänä ollut niin kovin vähän. Vettä ja harmautta on sitten riittänyt sitäkin enemmän. Ja toki myös vihreyttä, mutta muita värejä (=kukkia) on sitten ollutkin vähemmän. Ja hyötykasvieni sato jäänee tänä vuonna viime vuotistakin huonommaksi. Valokuvauskin on ollut hankalaa, kun vähän väliä sataa ja tuulee ja on niin harmaata, jotain väripilkkuja olen sentään puutarhastani saanut kuvattua.

Maksaruoho lähikuvassa, tämä kuvattu jo juhannuksena, ei kuki enää. Mutta oli kiva nähdä tämänkin kukkivan, aikaisempina vuosina kirvat tai mustat muurahaiset (tai ne yhdessä, tai jokin muu) on tuhonnut nämä ennen kukintaa.
Tämän kesän ensimmäinen kosmoskukka oli aika reppana, tästäkin kuvasta on jo kaksi viikkoa. Tämän jälkeen on avautunut joitakin pieniä kosmoskukkia lisää, suurempia odotellessa ;)

Ensimmäinen ruiskaunokki avautui vasta tällä viikolla, maanantaina.

Ruohosipulit sen sijaan ovat kukkineet komeasti jo useamman viikon ajan, tosin nyt taitaa kukinta olla jo loppumassa.

Pari viikkoa sitten päivänkakkarat ilahduttivat, tänään näyttävät jo aika ränsistyneiltä.
Orvokit ovat ilahduttaneet koko kesän.


Samettikukatkin ovat kukkineet jo pitkään ja jatkavat varmaankin vielä yhtä pitkään.
Siemenestä kasvatetut petuniat ovat tarjonneet uusia väriyllätyksiä. Nuppuja on paljon, ja kasvit ovat tuuheutuneet, mutta kunnon kukkaloistoa odottelen edelleen. Lämpöä ja auringonpaistetta kaivataan.

4 kommenttia:

 1. Kesää täälläkin odotellaan.... On satanut ja tuullut siihen malliin, etttä välillä pitää käydä tekemässä tukiaitauksia kukkasille. Kivoja värejä petunioissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on kyllä antanut odotuttaa itseään tällä kertaa ihan turhan kauan, yritän kuitenkin edelleen toivoa, että se tulisi edes lopulta :)

   Poista
 2. Petuniat on ihanan raikkaan värisiä. Ruiskaunokin kukintaa odotellaan täälläkin malttamattomana. Lohdullista, että sun pihalla ne jo kukkii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruiskaunokit on niin ihania, tänään katselin, että nyt kukkia on jo ihan kivasti.

   Poista