tiistai 10. kesäkuuta 2014

(Rikka)ruohoja?

Leikkasin nurmikon tänään, ruoho kasvaa mielestäni turhan nopeasti. Jos joskus saan omakotilalon, haluan mahdollisimman hitaasti kasvavan nurmikon, tai löytyisiköhän jostain kulutusta kestävä sammallaji? Nurmikkoni on täynnä voikukkia, leinikkejä, vuohenputkea sun muita, jotka saavat ihan vapaasti kasvaa ja kukkia siinä, kasvavat vaan valitettavan nopeasti.

Mikä on rikkaruoho? Kasvi, joka kasvaa jossakin, missä sen ei toivota kasvavan? Kasvi, joka leviää helposti? Onneksi kasvimaassani ei kasva paljon rikkaruohoja, vuohenputki on suurin riesa kahdessa penkissä. Kasvimaastani ön löytynyt kuitenkin itse siementyneitä kasveja, olen siirtänyt kasvimaalta kukkapenkkiin ruiskaunokkeja ja auringonkukkia sekä salaattia (jota luulin kehäkukaksi). Otin kuvia muutamista tällä hetkellä "väärissä" paikoissa kasvavista taimista.
Olisikohan tämä ruiskaunokki? Ainakin toivon niin, ja siksi olen antanut sen kasvaa keskellä kasvimaata.


Tomaatti? Mistä se on tullut keskelle kasvimaata? Luultavasti kippasin keväällä tähän jonkun multapurkin, jossa oli itämätön tomaatin siemen. En raaski nypätä tätäkään pois, vaikka se tuskin ehtii (ja mahtuu) kasvamaan tarpeeksi kesän aikana.

Parvekelaatikkoon chilin viereen on kasvanut tällainen, annoona? Olisikohan parempi kaivaa se ylös ja istuttaa johonkin purkkiin vai antaa sen kasvaa tuossa toistaiseksi.

Auringonkukka? Kasvakoon nyt tuossa hieman isommaksi, mutta mikäli se on auringokukka täytyy sille keksiä joku toinen kasvupaikka isompana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti