sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Harmaan päivän kasvimaakuulumisia

Sää jatkuu harmaana ja kylmänä, sadettakin tulee, pienet aurinkoiset hetket ilahduttavat. Sateiden välissä kierrän tarkastelemassa pihaani, mutta eipä siellä tällä hetkellä juuri mitään edistystä tapahdu, eikä ole oikein mitään tekemistäkään. Tarvittaisiin lämmintä ja aurinkoista säätä.

Salaattia ei tunnu viileät säät haittaavan, kasvaa ihan riittävästi näilläkin ilmoilla. Onhan sekin jotain, että saan salaattia omasta pihasta. Kaksi ensimmäistä retiisisatoakin olen jo syönyt lähes kokonaan, ja tänään huomasin kolmannen kylvön itäneen. Kesäkurpitsassa on jo muutamia isojakin nuppuja, mutta miten niiden mahtaa käydä näillä ilmoilla.Tomaateissakin on kukkia, mutta eihän siitä mitään hyötyä ole, kun on niin kylmää ja sateista (kun tomaattini siis kasvavat ulkosalla). Muutama 'Tiny Tim' tomaatti on taas sisällä, kuten myös osa paprikoista ja chileistä, mutta eipä sisälläkään näin harmaina päivinä ole kovin edulliset olosuhteet. Ulkona olevista tomaateista ja paprikoista osan lehdet ovat kellastuneet, ja muutenkin ne näyttävät aika huonoilta, kuten myös pavut, kesäkurpitsat, kurkut ja kaalit, eli lähes kaikki. Täytyy varmaan alkaa asennoitua niin, että tänä kesänä ei juuri mistään mitään satoa tule. Toivottavasti edes isäni saa kasvattamistani tomaatin taimista kasvihuoneessaan satoa, hän sai sinne parhaat  'St.Pierre' taimistani sekä kaksi 'Red Cherry' taimistani. 


 Tiheiden salaattikasvustojen takana ylemmässä kuvassa mangoldia ja reikäisiä kaaleja, joiden takana kylmässä kärsineitä pavun ja tomaatin taimia.

Alemmassa kuvassa salaattien takana, porkkanoita ja palsternakkaa sekä joitakin surkeita viher- ja purjosipuleita.

Kesäkurpitsan ensimmäiset kukkanuput näyttävät olevan hedekukkia, emikukkia vielä odotellaan.

Uusimmat retiisin taimet ovat vasta näin pieniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti