sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kukkia

Ensimmäinen ruskoliljan (?) kukka avautui tänään.

Ruskolilja tai mikä nyt sitten oikeasti onkaan avasi tänään ensimmäisen kukkansa, aivan ihana! Valitettavasti havaitsin myös ensimmäisen liljakukon näissä tänään, enkä edes saanut sitä listittyä, kun mokoma putosi sormieni välistä jonnekin maahan, mistä en sitä sitten enää löytänyt. Mutta toisaalta se oli vasta ensimmäinen ja ainoa liljakukko tänä keväänä minun puutarhassani. Näissä liljoissa on paljon nuppuja, ja nämä tuntuvat onneksi viihtyvän kukkapenkissäni. Iloitsen niin jokaisesta kukasta, pihassani. Istutin tämän viereen kukkapenkkiin muutaman auringonkukan, yhden siirsin keskeltä kasvimaatani, kun se oli sinne itsestään ilmestynyt, muut olin esikasvattanut siemenestä.
Miten suurta iloa kukat voivatkaan tuottaa. Nämä siemenestä kasvattamani petuniat tuottavat iloisia yllätyksiä availlessaan kukkiaan, aivan mahtavia värejä! Olen niin iloinen, että päätin kokeilla petunioiden kasvattamista viime kesänä talteen ottamistani siemenistä. Miten sellaisista pienen pienistä siemenistä voi kasvaa jotain näin upeaa. Mielenkiintoista nähdä, missä kaikissa väreissä kukkia vielä ilmestyy.
Ensimmäinen unikon kukka lakastui jo, kukinta kesti alle viikon, mutta tämä siemenkotakin on todella kaunis.
Tässä tuo kukka parhaassa loistossaan, ehkä tuo toinen nuppu avautuu pian, sillä nämä ovat ainoat unikon kukat pihassani.

Mansikoissa on paljon kukkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti