lauantai 21. kesäkuuta 2014

Petunioita, petunioita

Ulkona sataa ja on kylmä, joten katselen puutarhani kukkia ikkunasta ja koneelta. Tällaisessa harmaudessa kirkkaanvärisinä loistavat kukat ilahduttavat.

En ole koskaan ennen tykännyt petunioista näin paljon. Siis kun ne on niin tavallisia, kivoja ja helppoja koko kesän kukkivia kesäkukkia, muttei mitenkään erityisiä. Itse siemenestä asti kasvatetut ovat kuitenkin jotain ihan erityistä, ja koska kyseessä oli omista viime kesäisistä (taimina ostetuista) kerätyt siemenet ovat kukkien värit tuottaneet mitä mahtavampia yllätyksiä. Tuskin maltan odottaa, että kukinta pääsee täyteen vauhtiin. Tällaisia petunian kukkia tällä viikolla.

Nämä istutin tähän laatikkoon keskiviikkona illalla, vähän jäi harvan näköiseksi, ja mietinkin, että olisiko pitänyt istuttaa kuusi taimea viiden sijaan, mutta toisaalta toivon näiden nyt kasvavan hyvin ja täyttävän tilan pian.

Nämä ainakin ovat täyttäneet tilansa ehkä vähän liiankin hyvin, mutta kun taimet olivat niin pieniä silloin, kun ne tähän istutin. Toivottavasti jaksavat kuitenkin kasvaa ja kukkia tässäkin koko kesän.

Tässä kuva ylläolevasta ruukusta 22.5., otettu muistaakseni pari päivää taimien istutuksen jälkeen.


Näistä en ole oikein osannut päättää, ovatko kauniita vai eivät. Näyttävät jotenkin niin hailuilta, harmahtavilta ja värittömiltä noiden kaikkien upeiden kirkkaiden värien rinnalla. Toisaalta näissäkin on upeita vanhan roosan sävyjä, eivät vaan ole vielä avanneet yhtään kukkaa oikein kunnolla tarkasteltavakseni. Silloin joskus aikoja sitten ensimmäiset nuput alkoivat avautua juuri rakeiden ja rankkasateiden aikoihin, eivätkä siksi päässeet kunnolla avautumaan ilman suuria vaurioita, nyt näissä on paljon nuppuja, mutta ovat kyllä olleet todella hitaita avautumaan (liian kylmää ilmaa kai). Istutan nämä yhteen parvekelaatikkoon, jonka laitan etupihan puolelle ikkunalle, uskon, että ovat siellä ihan edukseen, kun eivät joudu kilpailemaan huomiosta kirkkaamman väristen petunioiden kanssa.
Ja vielä pari lähikuvaa ensimmäisen kuvan petunioiden kukista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti