sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Ruohon leikkuuta ja paprikan alkuja

Tänään vihdoin nurmikkoni tuli leikattua, kiitos veljelleni ja isälleni. (olin kyllä aikonut leikata sen itse tänään, mutta sattuivat tulemaan sopivasti käymään, olin jo siirrellyt suurimman osan tavaroista pois nurmikolta, mutta ruoho oli niin märkää, että päätin syödä ensin ja leikata sen vasta sitten) Levitin sitten ruohosilppua kasvimaalleni ja puuhailin muutenkin ulkona koko illan.

Isommassa (siinä, jota en latvonut) suippopaprikassa on kaksi pientä alkua ja tänään pölytin kolme avautunutta kukkaa. Latvottu suippopaprika on ollut ulkona, ja tänään huomasin siinäkin yhden kukan, jonka yritin pölyttää tämän kasvin kukkien siitepölyllä, toivottavasti onnistui. Nuppuja on molemmissa aika paljon.

Toistaiseksi vain "suippopaprikani" ovat kukkineet, muissakin paprikoissa ja chileissa alkaa olla nuppuja, luulisin joidenkin niistä alkavan kukkia pian. Tänään taas kaikki kasvit olivat koko päivän ulkona, mutta osan toin sisälle yöksi. Eilen kuljetin sisällä toistaiseksi pitämäni kasvit ulkona vain "suihkussa" sateessa. Huomiseksi on luvattu jo onneksi aurinkoista ja lämmintä, ja loppuviikoksi vielä lisää lämpöä, tosin sitten myös ukkosia ja sateitakin. Kunhan nyt ei sitten tulisi taas rakeita tai kauheita rankkasateita. Lämpimästä nautin ja olisi niin kiva, kun voisi pitää ruukut ulkona yötkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti