keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Heinäkuu eikä vieläkään kesä

Masentavan kylmää, harmaata ja sateista on ollut viikkotolkulla. Ei ole tullut kirjoitettua tähän blogiinkaan pitkään aikaan, kun pihassa ei tunnu tapahtuvan yhtään mitään. Tai siis siellä näyttää ihan syksyiseltä, kellastuneita lehtiä yms., ja sääkin on ollut ihan syksyinen, valitettavasti vaan kesä jäi välistä. Olen odottanut kesäisiä säitä, mutta nyt kun vihdoin on luvattu hieman kesäisempää ilmaa, en enää tiedä uskoako sääennusteita, ja kuinka paljon pihallani on enää pelastettavissa, vaikka se kesä nyt vihdoin sitten tulisikin.

Pieniä ilonpilkkuja ovat pihallani tänä kesänä tähän mennessä tarjoilleet petuniat ja samettikukat, joissa on koko ajan ollut avonaisia kukkia, ja paljon nuppuja. Mutta en ole oikein jaksanut iloita yksittäisten kukkien pitkästä kukinnasta, kun nuppujen avautuminen vastaavasti kestää ihan toivottoman kauan, ja siksi kerrallaan on aina vain muutama avoinainen kukka. Sitä paitsi petuniat eivät todellakaan ole parhaimmillaan sateessa.

Eilen ensimmäinen ruiskaunokin kukka vihdoin avautui. Olisi vaan kiva, kun kukkia olisi kerralla paljon paljon enemmän.

Vihdoin toissailtana istutin tähän toiseenkin parvekelaatikkoon petuniat. Alkuperäisestä ajatuksesta poiketen ne vanhan roosan väriset petuniat pääsivät 'Tiny Tim'ien ja paprikoiden ja chilien seuraksi puisiin hedelmälaatikoihin ja istutin tähän laatikkoon näitä tummempia petunioita. 
Nämäkään eivät ole kasvaneet ja kukkineet kunnolla, mutta silti niin hyvin, että näyttää vähän ahtaalta, joten kaivoin tuon vanhan roosan värisen ylös ja istutin sen kukkapenkin reunaan, jossa orvokit eivät ole juuri kasvaneet (orvokin taimet näyttävät ihan hyvltä, mutta ovat ihan onnettoman pieniä, eivätkä kuki). Kaivoin pari muutakin liian ahtaasti kasvavaa vanhan roosan väristä petuniaa, ja istutin myös ne kukkapenkin reunaan.

Tänään siirtelin sateessa muutamia liian tiheässä kasvaneita auringonkukan ja kosmoskukan taimia toivottavasti paremmille kasvupaikoille. Auringonkukan taimet ovat kyllä niin pieniä, että epäilen tuleeko niistä mitään tänä vuonna. Kosmoksissa sitä vastoin on jo nuppuja, ei tosin noissa siirtämissäni yksilöissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti