perjantai 4. heinäkuuta 2014

Yrtit sun muut sisällä kasvaneet

Siemenistä ruukuissa kasvattamani yrtit ovat olleet koko kesän keittiön pöydällä. Ulkona on ollut niin kylmää ja sateista, etten ole viitsinyt viedä ruukkuja ollenkaan ulos saati, että olisin edes miettinyt yrttien istuttamista ulos. Toisaalta yrtit ovat kyllä viihtyneet ihan kohtuullisesti sisällä ja niitä on tullut käytettyä paljon, luultavasti enemmän kuin jos olisivat olleet ulkona.

Oregano, persilja ja rosmariini, heikommin kasvanut timjami on näköjään jäänyt kuvasta pois. Persiljassa on jo jonkin verran kellastuneitakin lehtiä, mutta olenkin syönyt sitä todella paljon.

Basilika sen sijaan tuli tiensä päähän. Olen käytttänyt sitäkin todella paljon, mutta nyt sitä alkoi jokin aika sitten vaivata jokin, uusia lehtiä ja haaroja ei ole kasvanut, ainakaan kunnollisia, lehdet kellastuvat, surkealta näytti. Heitinkin sen tänään pois ja kylvin samaan ruukkuun uuteen multaan uudet siemenet. Ulkona tomaattiruukuissakin kasvaa pieniä basilikan taimia, osa huonompia ja osa parempia, eivät ole kovin paljon kuitenkaan kasvaneet, vaan ovat selvästi kärsineet kylmistä ja sateisista ilmoista.

Tämä on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kurkku, jonka kurkun taimeni näyttävät tuottavan. Sisällä taimet ovat kasvaneet ihan hyvin, mutta lehdet saisivat olla tummemman vihreitä, ja jostain syystä vain yksi tämä yksi kurkun alku on kehittynyt alkua pidemmälle, ja sekin näyttää tuolta (ei kyllä ole ihan noin vaalea oikeasti kuin tuossa kuvassa). Ulkona kasvavista kurkun taimista ei edes kannata puhua, ne ovat aivan surkeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti