maanantai 28. heinäkuuta 2014

Ihanaa, kun on kesä!

Odotin ja toivoin tänään vihdoin sadetta, ja säätiedoituksetkin rohkaisivat toiveitani, mutta vähäisiksi taisivat jäädä tämänkin päivän sateet. Aikaisemmin satoi hieman, mutta näytti olevan vain pienen pieni ohimenevä ukkoskuuro. Eilenkin illalla tuli muutama pisara, mutta eivät kyllä riitä nämä sateet kastelemaan maata yhtään, en muista milloin täällä on viimeksi satanut, jos ei tämän päivän ja eilisen pieniä ripsauksia lasketa. Odotan ja toivon sadetta siis edelleen. Olen todella nauttinut helteistä, ja saisivat puolestani jatkua vielä pitkään, mutta väliin sopisi aina joku sadepäivä (tai edes yö), kasvit tarvitsevat vettä, ja yksittäiset sadepäivät ovat ihan nautittavia nekin, kunhan vaan hellekausi ei vaihdu sadekauteen. Hieman olisivat saaneet säät jakautua tasaisemmin tänä kesänä vrt. kesäkuun kylmä ja sateinen jakso ja heinäkuun kuuma ja kuiva, mutta ei auta kuin yrittää löytää aina parhaat puolet vallitsevista olosuhteista ja nauttia niistä.

Tykkään ruuanlaitosta, mutta silti periaatteeni on lähinnä nopeasti ja helposti, yksinkertainen on parasta. Helteellä ei mielestäni kannata viettää turhan paljon aikaa hellan äärellä, joten harrastan kylmiä tai hyvin nopeasti wokkipannulla valmistuvia aterioita, tässä muutama kuva.

Näiden lisäksi lopuksi pari juustoviipaletta, ja juomaksi vettä.

Tässä sentään jotain omaltakin maalta, nimittäin nuo sokeriherneet, niitä onkin tullut aika paljon. Myös nuo persiljat ovat oman maan kasvatteja myös noiden lanttukuutioiden seurana itse kasvatettuja mangoldia ja ruohosipulia. Salaattilautanen on näköjään jäänyt pois kuvasta, oman maan salaatteja kolmea eri lajia, lisäksi kurkkua ja tomaattia.
Juustokakun leivoin eilen nimipäiväni kunniaksi. Sopiva hellepäivän leivonnainen, kun en viitsinyt lämmittää kämppää uunilla. Päälle olisin mielelläni laittanut jotain kauden marjoja, mutten nyt saanut niitä käsiini, kun omalta pihaltakaan ei enää tule mansikan mansikkaa. Säilykepersikoita sen sijaan löytyy lähes aina kaapistani.

Ihan vaan muistiin, vierailtakin (veljeni) kehuja saaneen ja omastakin mielestä tosi hyvin onnistuneen, juustokakun ohje. Ohje tosin siis hyvin yksinkertainen ja ihan perus.

Juustokakku:
200g Digestive keksejä
75g voita

reilu 2dl kuohukermaa
400g (2rs) Philadelhia mautamatonta tuorejuustoa (Original)
1 dl sokeria
reilu 1 tl vaniljasokeria
2 tl liivatejauhetta
n. 2rkl vettä

marjoja tai hedelmiä

Pohja:
 Murskatut Digestive  keksit ja sulatettu voi sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään irtopohjakakkuvuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. (en tiedä onko merkitystä, mutta tein pohjan jo edellisenä iltana ja pidin yön jääkaapissa)

Juustotäyte:
Kuohukermaa vatkataan vaahdoksi, Tuorejuustoon sekoitetaan sokerit. Liivatejauhe ja vesi sekotetaan purkin ohjeen mukaisesti. Liivatevesi sekoitetaan sokerituorejuustoseokseen. Kermavaahto sekoitetaan tuorejuustoseoksen sekaan. Seos levitetään pohjan päälle ja annetaan hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Koristellaan hedelmillä tai marjoilla juuri ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti