keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Vihdoin kukkia krasseissani

Köynnöskrassini ovat kasvaneet hyvin hitaasti. Vasta eilen aukesi ensimmäinen kukka, tänään sitten toinen ja nuppujakin on. Kylvin nämä krassit suoraan tämän ämpärin etureunaan samaan aikaan, kun istutin takareunaan petuniat (joskus toukokuun lopussa). Ajatuksenani oli, että krassit "valuisivat" reunan yli ja peittäisivät ämpärin, mutta ei se nyt sitten ihan niin mennyt. Kun siis ovat kasvaneet kovin vähän pituutta ja senkin kaiken sitten vahvasti ylöspäin, mutta toivon nyt vieläkin, että kun tuota kasvua on nyt ihan viime päivinä alkanut tulla enemmän, niin painovoima tekisi tehtävänsä ja krassiputous peittäisi ämpärinkin.

eilen iltahämärässä

Tänään piti sitten tietysti ottaa uusia kuvia sateen tauottua, kun toinenkin kukka oli avautunut. Itse pidän erityisen paljon tästä keltaisesta kukasta, se on mielestäni paljon kauniimpi kuin tuo oranssi, vaikka tykkään kyllä kaikista kukista, ja aivan erityisesti näistä oman pihani itse siemenestä asti kasvatetuista
Sisällä esikasvattamani krassin taimet istutin pieninä taimina kasvimaalaatikon taakse ja pensasaidan alle/viereen. Olin sinne jo aikaisemmin kylvänyt suoraan maahan joitakin krassin siemeniä, mutta kun eivät näyttäneet kaikki itävän niin istutin sitten myös taimia, mutta siis ne eivät taida tänä kesänä ehtiä kukkia, kovin ovat nimittäin kitukasvuisia.

Kosmoskukat kukkivat myös, tässä muutama kuva niistäkin. Ja orvokit, ruiskaunokit, tietysti petuniat ja tänään aukaisi vihdoin ensimmäinen kehäkukkakin nuppunsa.

Tässä yksi tällainen vanhan roosan värinen suloinen petunia, istutin näitä ryhmäksi kukkapenkin reunaan. Kirkkaamman väristen sisartensa vieressä nämä näyttävät haalistuneita, mutta yksittäin tai toisten suunnilleen samanväristen kanssa ovat nättejä. Näiden kukat vaan vaurioituvat tosi helposti, eivätkä kaikki kukat avaudu ollenkaan kunnolla. Mutta huononnäköiset voi aina nyppiä pois ja nauttia hyvännäköisistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti