torstai 31. heinäkuuta 2014

Sadetta pyysin ja sadetta sain

Jo eilen illalla myöhään satoi aika rankasti jonkin aikaa ja tänään, (aamu)päivällä tai puolen päivän maissa, satoi voimakkaasti lisää. Ukkonen ei ihan tähän kunnolla tullut, salamat kyllä näkyivät ja jylinät kuuluivat, mutta ei se ihan päällä ollut. Sade oli kyllä niin voimakasta, että ruukkukasvit uivat, salaatit painuivat maata myöten ja harmittelin, etten huomannut nostaa petuniaparvekelaatikoita sateelta suojaan. Mutta sade teki todella hyvää kuivalle maalle, voi olla, että maa kaipaisi vielä enemmänkin vettä, mutta minä olen tyytyväinen, ja kukatkin ovat varmasti pian entistä ehompia. Sade teki ilmastakin mukavan raikasta, on lämmintä ja tuulta, aurinkoista ja kaunista, ihanaa kesää.

Krassien ja petunioiden kukat vähän ränsistyivät, krasseista katkesi yksi pitkä oksakin, mustassa astiassa kasvaneet  ruiskaunokit lakosivat maahan ja juuret uivat vesilammikossa. Kaadoin ylimääräistä vettä pois näiltä ja muilta ylikastelluilta kasveiltani, ettei juuret  mätänisi.

Sateen jälkeen eivät kosmoskukatkaan olleet ihan parhaimmillaan, nyt kyllä jo näyttävät entistä upeammilta.

Petuniat eivät yleensäkään tykkää sateesta, ja nyt satoi sen verran rajusti, että suuri osa kukista meni ihan repaleisiksi tai mössöksi, uusia nuppuja on kuitenkin paljon, joten pian ne taas kukoistavat.

Nämä ja seuraavan kuvan petuniat (parvekelaatikoissa) ovat nyt helteillä olleet reunustamassa pensasaidan läpi kulkevaa kulkuväylää. Siirsin ne sinne ikkulaudoilta, kun alkoivat näyttää jatkuvasti hieman nuutuneilta, helteillä ikkunalaudoilla oli liian paahteista ja kuumaa, vaikka auringonpaisteessa viihtyvätkin.


Heinäkuu loppuu, mutta toivottavasti kesää jatkuu vielä pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti