keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Hyötykasvieni kuulumisia heinäkuun alussa

Kasvihuone olisi ollut todella tarpeen tänä "kesänä", tosin en usko, että valoa ja lämpöä olisi ollut riittävästi edes kasvihuoneessa, mutta ehkä satotoiveet voisivat olla hieman korkeammalla mikäli kasvini olisivat saaneet kasvaa kasvihuoneessa.

Ruukkutomaateistani, 'Tiny Tim', vain yhdessä on nämä pari raakiletta. Kukkia on ollut monissa, mutta pölytys ei ilmeisesti ole onnistunut kylmässä, sateessa ja ilman pörriäisiä, vaikka olen ravistellutkin varsia. Nuppujakin näissä on, joten ehkä uskaltaisin vielä toivoa, että edes jotain satoa olisi näistä mahdollista saada, mikäli auringonpaistetta ja lämmintä saataisiin tänne pian.

Vauhdikkaan alun jälkeen suippopaprikoiden kasvu on hidastunut lähes olemattomaksi, eivätkä hedelmät ole alkaneet kypsyäkään. En pidä vihreistä paprikoista, mutta olen jo ajatellut, että ehkä nämä pitäisi käyttää vihreinä, etteivät mätäne paikalleen. Ja hedelmien poimimisenhan pitäisi lisätä uusien hedelmien tuotantoa.

En edes tiedä minkä kokoisiksi näiden chilien kuuluisi kasvaa, mutta näidenkin kasvu on hidastunut tai pysähtynyt viime aikoina, mitään kypsymistä en ole näissäkään havainnut. Kukkia on jatkuvasti ainakin muutamia useimmissa chileissä ja joissakin paprikoissa.

Avomaalla (tai aidan ja seinän vierustoilla pihalla) tomaateissa 'Roma' on edelleen vain tämä yksi raakile. Kukkia on ja on ollut näissä ja myös 'St Pierre' sekä 'Red Cherry' tomaateissa, mutta raakileita ei ole kehittynyt. Lehdet ovat alkaneet kellastua monissa tomaateissa, ja yleensäkin ne näyttävät melko surkeilta.


Ensimmäinen pieni kesäkurpitsan alku, mahtaakohan kasvaa kunnolliseksi, näyttää vähän kellertävältä eikä kasva ollenkaan niin nopeasti kuin pitäisi. Lehdissäkin on jo nyt jotain tuollaista valkoista, jota viime kesänä tuli vasta syksyllä, liian kylmää ja märkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti