perjantai 8. toukokuuta 2015

Kukkii

Viime viikolla minunkin puutarhassani alkoi kukkia. Ensimmäinen orvokki avautui reilu viikko sitten, ja näyttää edelleen yhtä kauniilta.


Samaan aikaan istutin pihaani scilloja, jotka sain isältäni. Nyt ne ovat jo melkein kaikki kuihtuneet. Toivottavasti kotiutuvat hyvin tänne, ja leviävät nopeasti.


Tällä viikolla olenkin sitten unohtanut kuvata, touhutessani ulkona sormet mullassa. Olen kyllä ihaillut koivuihin yhtäkkiä ilmaantunutta vihreyttä ja kukkia, sekä kaikkea kasvua pihallani. Samettikukistani olen nyppinyt ensimmäisiä minikukkia pois, ja ensimmäiset taimetkin istutin jo ulos. Palsternakat, porkkanat, persiljan sekä ensimmäiset salaatit ja retiisit kylvin jo pari viikkoa sitten, ja eilen huomasin ensimmäisten retiisin taimien ilmestyneen näkyviin. Kahdessa muussa kasvimaapenkissä näkyy kaikenlaisia itsestään kylväytyneitä pikkutaimia, joita olen yrittänyt tunnistaa, mutta saisivat kasvaa vielä vähän, että voisin varmistua tunnistuksistani, ja siirtää niitä sopiviin kasvupaikkoihin. 2 kommenttia:

 1. Heippa! Laitoitko salaatin avomaalle, vai onko sinulla kasvilava/kasvihuone?
  Meillä kanssa muutamat Scillat, anoppi kerran istutti niitä salaa.
  Mukavaa viikonloppua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa olisikin kasvihuone :) kasviksiani kasvattelen lautakehikoilla rajatuissa kasvimaapenkeissä avomaalla.

   Poista