perjantai 23. lokakuuta 2015

Isän kasvimaalla

Viime vuonna epäonnistuin täysin lanttujen, nauriiden(klik) ja punajuurien(klik) kasvatuksessa, eikä kukka- ja parsakaalien kanssa(klik) käynyt sen paremmin. Koska kyseisten kasvien kasvattaminen vaatii suhteellisen paljon tilaa, jota minun pihallani on hyvin rajallisesti, päätin jättää ne tänä kesänä pois pihallani kasvattamieni hyötykasvien joukosta. Minulle oli kuitenkin jäänyt kyseisten kasvien siemeniä ja isäni kasvimaalla oli tilaa, joten kylvin loput lantun, nauriin ja punajuuren siemenet isäni kasvimaalle keväällä, parsa- ja kukkakaalit esikasvatin, ja istutimme ne yhdessä isäni kanssa alkukesällä.

Olemattomasta kasvimaasadosta ei ole kuvia, joten sateisen ja harmaan päivän piristykseksi valitsin pari aurinkoista kuvaa isäni puutarhan tyrneistä.

Jonkun kerran kävin kesän aikana kitkemässä rikkaruohoja ja harventamassa taimia, jotka eivät kyllä kasvaneet kovin hyvin. Kaalit kasvoivat parhaiten, kunnes joutuivat rusakoiden ruokalistalle, emme siis saaneet parsa- tai kukkakaaleista satoa tänäkään vuonna. Nauriista kasvoi vain pari pientä surkeaa kippuraa, lantuista ei tainnut tulla yhtään mitään, ne itivätkin erittäin huonosti. Punajuuret itivät kohtuullisesti, mutta eivät vaan kasvaneet ollenkaan. Reilu pari viikkoa sitten kävin isäni luona korjaamassa punajuurisadon talteen; suurimman punajuuren halkaisija oli noin 5 cm, suurin osa talteen ottamistani oli halkaisijaltaan noin 2-3 cm, yhteensä niitä oli sen verran, että niistä juuri ja juuri sai yhden pienen piirakan. Suurimman osan punajuurista jätin maahan, kun niiden juuri oli halkaisijaltaan jotain sentin luokkaa.

Isäni pari tyrniä tuottaa satoa yllin kyllin, korkeuksissa piikkien keskellä riittää poimittavaa myös linnuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti