maanantai 22. syyskuuta 2014

Kaksi maljakollista tomaatteja

Tänään oli kylmä päivä ja yöksi on luvattu vielä kylmempää, joten vihdoin annoin periksi ja leikkasin  ulkona kasvavien tomaattieni oksat poikki, ja toin ne sisälle maljakkoon. Toivon, että kypsyvät nyt sitten siinä, kun ulkona eivät ehtineet. Osa tomaateista irtosi oksista (olivat jo jonkin verran punertuneita), joten ne ovat lautasella kypsymässä. Suurin osa tomaatin raakileista jäi kuitenkin kiinni oksiin, jotka laitoin kahteen maljakkoon.

En huomannut ottaa kuvaa aamulla heti, kun olin saanut kerättyä oksat maljakoihin. Tulin illalla myöhään kotiin, enkä pimeällä en saanut otettua tämän parempaa kuvaa.

Osa aikaisemmin sisälle kypsymään ottamistani tomaateista on "rypistynyt" ja kuivahtanut, ja siksi ajattelin, että kokeilen näiden "kypsyttämistä" näin maljakoissa. Kesälläkin otin pari katkennutta tomaatin oksaa sisälle ja ainakin niissä olleet raakileet kypsyivät maljakossa oikein hyvin. Ne tosin olivat kirsikkatomaatteja ja nämä ovat luumutomaatteja. Ja voi olla, että nyt tomaatit ovat kuivuneet jo ulkona liikaa, koska en ole enää jaksanut juurikaan kastella niitä, ja on ollut todella kuivaa pitkään. Tämänpäiväisestä sateestakaan eivät nämä tomaattini ehtineet hyötyä, mutta toivottavasti edes jotkut kasvini hyötyisivät vielä sateesta, eivätkä kuole kylmyyteen ensi yönä. Jännä juttu muuten, että viime yönä ja vielä tänä aamuna seitsemän aikaan oli noin kymmenen astetta lämmintä, mutta puoli kymmeneltä aamulla lämmintä oli enää neljä astetta, ja siinä paikkeilla se sitten pysyi suunnilleen koko päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti