keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Isäni puutarhassa

Viikko sitten tiistaina autoin isääni kasvimaan laitossa, kasvihuoneensa hän oli saanut itse laitettua. Ja täytyy sanoa, että kasvimaan suhteenkin olin enemmänkin liikkeellepaneva voima kuin toteuttaja. (Samoin oli kyllä kasvihuoneenkin suhteen, kun lahjoitin hänelle ylimääräisiä tomaatin taimiani.)

Muutama kuva viikon takaa tiistailta isäni puutarhasta, silloin omenapuissa oli nuput ja eilen otin vielä viimeiset kuvat omenankukista ennen kuin kaikki ovat lakastuneet.
Iiriksiksi olen näitä kutsunut, enkä edes tiennyt, että iiris ja kurjenmiekka ovat sama kasvi. Minun mielikuvissani kurjenmiekat ovat aina olleet niitä mummin mökin rannassa kasvaneita korkeita keltaisia ja sinisiä kukkia. Eikä tällaisia matalia kuivassa paikassa kasvavia, no jaa mutta nämä ovat jotain vanhoja "aina" tuolla pihassa kasvaneita.

Tammen kukkanuppuja


Tuomissa oli valtavasti kukkia, vaan nyt ovat kaikki jo lakastuneet.


Vuohenjuuriako nämä nyt sitten olivat kuuluvat myös isäni pihan "alkuperäiskasvistoon". Myös näiden kukinta alkaa nyt olla jo lopussa, tuolloin viikko sitten taisivat olla parhaimmillaan.

 Omenapuiden ihania nuppuja.


Ja eilen vielä viimeiset kuvat omenankukista.
Sireenitkin aloittelevat kukintaansa, eivät tosin kovin runsaana tänä vuonna.

Pari valkoista narsissiakin löysin, myös nämä kuuluvat isäni pihan alkuperäisväestöön.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti