torstai 8. toukokuuta 2014

Vihdoin sadetta

Aikaisemmat säätiedotusten lupaamat sateet ovat jääneet tulematta, ja pelkäsin jo, että niin kävisi nytkin, mutta onneksi nyt sataa. Aamupäivällä oli vaan pilvistä (ja yllättävän lämmintä), sitten alkoi kova tuuli, joka heitteli muutamia sadepisaroita ikkunaan ja riepotteli puita, mutta onneksi tuuli on hieman tyyntynyt ja ehkä sade kastelee edes hieman maata. Kunnon sade tekisi hyvää kasveille, ja sitten lämpöä.

Huomasin tänään ensimmäiset nuput tomaatin taimissani. Ja ensimmäiset varkaat, tosin pienet, mutta tulipahan poistettua ne heti alkuunsa.
Nämä nuput 'Roma' tomaatissa huomasin ensimmäisenä.

Sitten huomasin, että ainakin yhdessä 'Tiny Tim'issä oli myös pienet nupun alut.

Tänään kylvin esikasvatukseen sisälle viime syksynä talteen keräämiäni kukkien siemeniä; ruiskaunokkia, kehäkukkaa ja auringonkukkia, tein kaikista vain pienet "testi"kylvökset. Kylvän niitä esikasvatukseen pääasiassa siksi, että näen kuinka hyvin siemenet itävät, ja tietysti toivon, että esikasvatetut alkaisivat kukkia hieman aikaisemmin kuin suoraan ulos kylvämäni. Ruiskaunokkia en ole vielä kylvänyt ulos, kun en ole vielä päättänyt mihin niitä kylväisin, mutta kehäkukkaa ja auringonkukkia olen jo kylvänyt uloskin, jospa nekin nyt itäisi, jos sateen jälkeen tulee lämpimämpää ilmaa. Kylvin myös pienen kylvöksen esikasvatukseen jokin aika sitten ostamiani kosmoskukan siemeniä. Kosmoskukat ovat minulle aivan uusi tuttavuus, näyttivät pussin kuvassa kauniilta ja niiden pitäisi houkutella perhosiakin, ja ainahan pitää kokeilla jotain uusiakin juttuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti