maanantai 26. toukokuuta 2014

Kylmää kukkien odottelua

Tänään oli kylmä ja vielä kylmempää on luvassa. Reilun viikon ehtivät kasvini nauttia päivin ja öin ulkoilmasta, mutta tänä iltana kannoin kauhean määrän ruukkuja sisälle. Maahan istutetut ja osan muistakin(kun en ihan kaikkia jaksanut sisälle kantaa) peittelin harsoilla, toivon niiden pärjäävän. Ei nyt ihan niin lämmintä tarvitsisi tulla mitä oli, mutta tarviiko sitä sitten näin paljon kylmentyä.

Enimmäinen tomaatin raakile piileskelee tässä kuvassa. Kuinkahan sen mahtaa käydä tuolla ulkona, kuulostaa pahasti siltä, että siellä on kaiken kylmän lisäksi kova tuulikin.


En millään malttaisi odottaa kukkia, mutta nyt ilmojen viilennyttyä odotus vaan pitenee.

Tämä on kai keisarinkruunu eli ruskolilja. Olen näiden monivuotisten kukkien osalta tyytynyt kukkapenkeissä valmiina olleisiin ja nauttinut niistä. Olen keskittynyt kasvatuksissani hyötykasveihin ja sitten täydentänyt istutuksia kesäkukilla.
Myös nämä pari unikkoa? olivat täällä ennen minua. Viime vuonna niihin ei tullut kukkia, vain pari lehteä, jotka jäivät vuohenputken ja minun jalkoihin.


Samettikukissa on nuppuja, ja yhdessä minikukka, nyppäsin tästäkin tämän ensimmäisen minikukan pois, kai näihin nyt sitten alkaa tulla isompia kukkia?!En ole ihan varma mahtaako näihin petunioihin tulla kovin kauniin värisiä kukkia, varsinkin nämä kahden alemman kuvan kukat epäilyttää.


Tässä kasvaa pari annoonan taimea. Ostin joskus talvella kaupasta annoonan, jonka söin. Sen sisällä oli paljon isoja siemeniä, jotka otin talteen. Osan kylvin heti, mutten meinannut saada niitä itämään vaikka tein mitä. Keväällä, kun laitoin mm. tomaatteja esikasvatukseen kippasin annoona(ja papaija)kippojen mullat siemenineen maitopurkkien pohjalle, ja päälle laiton lisää multaa ja kylvin tomaatit. Papaijan taimia alkoi ilmaantua purkkeihin jossain vaiheessa, ja kyllä aikani ihmettelin, että mistä ihmeestä purkkeihin on voinut tulla rikkaruohoja, ennen kuin tajusin niiden olean papaijan taimia. Näitä annoonan taimia löysin purkkien pohjalta vasta, kun istutin tomaatteja maahan. Ja hätäratkaisuna lykkäsin ne tuohon rasiaan. Ja ainakin tuo toinen näyttää lähteneen ihan hyvään kasvuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti