maanantai 12. toukokuuta 2014

Ulkoilua, istutusta ja siirtelyä

Suurin osa taimistani ulkoili taas viikonloppuna ja tänään, saivat niskaansa sadettakin. Joitakin taimia istuttelin lauantaina ja tänään maitopurkeista isompiin ruukkuihin. Lauantaina lisäsin myös multaa tomaateille ja maisseille maitopurkkeihin, ja kastelin kasvimaatani. Kaksinkertaisen harson alla ollut kasvimaapenkki oli ihan pintaa lukuunottamatta kuiva, vaikka kahtena edellisenä päivänä satoi, joten kastelin sen kunnolla ja peitin vain yksinkertaisella harsolla. Tänään istutin siihen penkkiin vielä lisää purjoja ja yhden rivin lisää porkkanoita. Vain salaatti ja retiisi olivat itäneet, mutta niidenkin taimet ovat vielä hyvin pieniä. Jätin harson pois penkin päältä koko päiväksi, että sade kastelisi sitä, mutta ajattelin kuitenkin laittaa sen yöksi takaisin.

Tällaisiin styroksruukkuihin istutetut petuniat sekä purjosipulit ovat olleet nyt pari yötäkin ulkona, muita taimia olen kantanut edestakaisin.

Purjon taimeni ovat pieniä ja surkeita. Osa kasvimaalle aikaisemmin istutetuista taimista oli kuollut, eikä lopuistakaan vielä tiedä tuleeko niistä mitään. Tänäänkin istutetut taimet olivat huonoja, muutamia yhtä huonoja taimia jäi vielä istuttamatta, voin sitten istuttaa niitä aukkopaikkoihin, jos (kun) nyt (tai viimeksi) istutettuja kuolee.

Ensimmäinen kukka, elämäni ensimmäinen itse kasvattamani samettikukan kukka oli tällainen miniminikukka, nyppäsin sen kuvan ottamisen jälkeen pois, ja toivon, että tuo taimi nyt keskittyisi kasvamaan tuuheammaksi ja tekisi sitten hieman myöhemmin paljon ja isompia kukkia. Saa nähdä miten käy, kun en ole koskaan ennen samettikukkia siemenistä kasvattanut. Tämä oli myös tämän kevään esikasvatettujen taimien ensimmäinen kukka, joissakin tomaateissa ja paprikoissa on pieniä nuppuja, mutta ei vielä varmaan pitkään aikaan kukkia. Mielenkiinnolla odotan milloin petunian taimet kasvavat niin isoiksi, että niihin alkaa ilmestyä nuppuja, ja minkä värisiä kukkia niihin tulee.

Viime torstaina kylvämäni siemenet ovat itäneet. Ostetut kosmoskukan siemenet alkoivat itää alle vuorokaudessa, itse kerätyt ruiskaunokit parissa päivässä ja ensimmäiset auringonkukan ja kehäkukan siemenet itivät eilen. Aikaisemmin (ehkä noin reilu viikko sitten) kylvämistäni kuudesta itsekerätystä köynnöskrassin siemenestä oli viime yönä itänyt yksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti