lauantai 8. maaliskuuta 2014

Avokado ja mango

Viime kesänä laitoin pieneen ruukkuun multaa ja avokadon siemenen. Toiseen ruukkuun tai oikeammin metalliämpäriin laitoin multaa ja mangon siemenen. Ruukut saivat olla ulkona säiden armoilla, joskus muistin niitä vähän kastella ja toisinaan ehkä huomasin siirtää niitä pois liiallisten sateiden alta. Jossakin vaiheessa sekä avokado että mango itivät ja kasvoivat ruukuissaan. Joskus loppukesästä tai alkusyksystä toin ruukut sisälle ja siirsin avokadon suurempaan ruukkuun.

Tältä näyttää mango nyt. Kuvat on otettu pari päivää sitten, nyt tuo lumi tuolta nurmikolta on jo sulanut. Se kasvoi kesän loppuun mennessä noin 20 cm:ä pitkäksi, talveksi se lopetti kasvun ja tammikuussa, kun oli aurinkoista ( ja kauheat pakkaset) se alkoi kasvaa uudestaan ja kasvatti tuon hiukan vajaan 10 cm vartta ja nuo ylimmät vaaleamman vihreät lehdet.

 Avokado näyttää nyt tältä. Se kasvatti heti alusta alkaen kahta vartta. Myös avokadon kasvu pysähtyi talven pimeimmäksi ajaksi ja uusi kasvu alkoi samaan aikaan kuin mangollakin.

Samoihin aikoihin kesällä kylvin myös pari sitruunasta ottamaani siementä.

Talven mittaan olen kylvänyt joitakin syömistäni mangoista ja avokadoista ottamiani siemeniä, mutta vielä ei ole itämisen merkkejä näkynyt. Paitsi tässä yhdessä ruukussa taitaa olla pian tapahtumassa jotakin.
Näettekö saman kuin minä, eikö vain sieltä ole mangon itu tulossa kohti valoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti