maanantai 2. helmikuuta 2015

Kevään odotusta ja kylvöjä

Tulipa taas aiottua pidempi tauko tähän blogiin. Ollaan kuitenkin jo helmikuussa, joten jospa se kevätkin alkaisi sieltä pikkuhiljaa lähestyä, ja sitä myöten ehkä tämäkin blogi herätä enemmän eloon. Viikonloppuna satoi kylläkin taas niin paljon lisää lunta, ja on ollut jo pitkän aikaa niin harmaata, että täysin talvelta on taas tuntunut. Päivät kuitenkin pitenevät jo hurjaa vauhtia, joten ehkä se siitä sitten kuitenkin kevääksi muuttuu. En yhtään tykkää näin suuresta lumimäärästä helmikuussa, minusta lunta pitäisi olla marraskuussa ja joulukuussa, valaisemassa pimeyttä. Tammikuussa valon määrän lisääntyessä lumen määrä saisi pikkuhiljaa vähentyä, ja helmikuussa kevät saisi jo voittaa talven.

Tämän vuoden ensimmäiset siemenostokset.
Ulkona vallitsevista talvisista olosuhteista huolimatta olen tehnyt kylvöjä, ja ihastellut ensimmäisiä mullasta puskevia versoja. Viikko sitten (26.1.) kylvin ensimmäiset tomaatit (Roma, St.Pierre ja Red Cherry) ja purjot. Tänään kylvin lisää tomaatteja (Moneymaker) ja herneitä, jotta saisin herneenversoja. Viikko sitten kylvetyt tomaatit itivät muutamassa päivässä, ja purjot melkein yhtä nopeasti, puolitoista viikkoa sitten kylvetyt paprikat alkavat nyt työntää päätään mullan pinnalle, petuniat olivat vähän nopeampia.
Surkea kuva, mitättömän pienistä petunian aluista.
Hentoja ja honteloita tomaatin taimia. Tomaatit itävät nopeasti, viikko sitten kylvetyt ovat jo näin suuria. Pian pääsen koulimaan, ja kohta on kaikki paikat täynnä taimipurkkeja.

2 kommenttia:

  1. Tämä on sitä parasta kevään odotusta, pieniä taimia puskee mullan läpi :) Minulla olis tarkoitus laittaa chilit tänään kasvamaan, tomaatit laitan vasta maaliskuussa, etteivät veny liian pitkiksi sisällä, kun ei voi kasvihuoneeseen kuitenkaan viedä ennen toukokuun loppua :) Liityin lukijaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi!! Ne pienet taimet vaan on niin ihania, etten millään malttanut olla kylvämättä tomaattejakin jo nyt, vaikka saattaa hyvinkin käydä niin, että näistä ensimmäisistä taimista kasvaa liian pitkiä ja honteloita vähässä valossa, mutta siemeniä jäi jäljelle, joten voin kylvää uudet maaliskuussa ;) Sinulla on järkevämmät suunnitelmat, chilit eivät tunnu niin kärsivän valon vähyydestä, ja kasvavatkin hitaammin ja tarvitsevat pidemmän esikasvatuksen :)

      Poista