maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kylvöjä, taimia, silmuja


Viime viikolla kylvin vesimelonit, ruusu- ja lehtikaalit, tomaatit sekä mustasilmäsusannat, samettikukat ja tuoksuherneet. Tuoksuherneitä lukuunottamatta kaikissa kylvöksissä on jo näkyvissä itämisen merkkejä. En tiedä ovatko tuoksuherneet vaan hitaampia itämään, vai oliko vika siemenissä. Kylvämäni siemenet olivat nimittäin viime syksynä itse talteen ottamiani, uusi kokeilu minulle, enkä tiedä, mikä niiden itävyys mahtaa olla. Mutta vielä tässä ehtii ostaa siemeniä, ja tehdä uusia kylvöksiä, jos ne eivät idä ollenkaan.


Taimipurkkitungos on hyvällä alulla, aurinkoisia kevätpäiviä toivotaan. Munakoisot, chilit, paprikoita ja petunioita on koulittu. Mutta vielä riittää koulittaviakin taimia. Seuraavien kylvöjen kanssa pitäisi nyt malttaa odottaa reilusti huhtikuun puolelle, ellen sitten ole unohtanut jotain... tai keksi jotain uutta kokeiltavaksi...tai osta niitä tuoksuherneen siemeniä...


Viime viikolla toin sisälle koivun, pajun, tuomen ja sireenin oksia. Muut oksat olivat tuoreita, juuri kaadetuista puista isäni pihasta, mutta sireenin oksat löysin maasta. Ne olivat olleet siellä syksystä asti, mutta kun niissä oli niin muhkeat vihreät silmut ajattelin kokeilla avautuvatko ne sisällä maljakossa.
Sireenin oksat vihertää.
Pajunkissat puskee esiin.
  
Tuomen oksissa on pienet nuput.

Kohta koivun oksatkin vihertää.

8 kommenttia:

 1. Hyvällä alulla taimihommat sulla! Minulla on myös ollut hankaluuksia saada tuoksuherneet itämään, vaikka olen liottanutkin niitä ja olen kokeillut molempia, sekä kaupan että itsekerättyjä siemeniä. Pitänee tänäkin keväänä taas yrittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gitta, ehkä vika ei sitten olekaan vain minussa ja siemenissäni, vaan tuoksuherneissä ;) muistan, etteivät viime vuonna ostosiemenetkään itäneet kovin hyvin, mutta nyt nämä kerätyt siemenet eivät ole itäneet ollenkaan (ainakaan vielä) Tuoksuherneet on kuitenkin niin ihania, että niitä pitää saada, mutta ehtiihän tässä vielä :)

   Poista
 2. Minäkin olen lukenut, että tuoksuherneiden siemeniä kannattaa liottaa ennen kylvöä. Tämän lisäksi, jotkut tekevät niihin myös pienen viillon kynsiviilalla. Sekin kai edistää itämistä. Taidan laittaa tuoksuherneet itämään aikasintaan ensi kuun lopulla, kun meinaan aina olla jossain vaiheessa vähän pulassa köynnöskasvien kanssa, kun ne kasvavat niin nopeasti ja takertuvat kaikkeen kiinni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KesäKukka, liottamista olenkin kokeillut, mutta tuo viilaaminen on ihan uusi juttu, kiitos vinkistä. Ostin jo siemenet, mutta mietin myös, että kylvämisen kanssa voisi vielä vähän odotella, jos vaan maltan ;)

   Poista
 3. Oi, sielläkin on jo keväthommat pitkällä! Tällä hetkellä katson joka päivä 15 päivän sään varmaan kolme kertaa, jos vaikka näkisi läpökäyrien lähtevän kohti koillista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saaristopuutarha, välillä tuntuu, että olen vähän liiankin hätäinen näiden kylvöjeni kanssa ;) Sääennusteita vahdataan täälläkin, ja hei, ensi viikoksi on luvassa lämmintä, jee !! :)

   Poista
 4. Hyvällä alulla taimikasvatus. Purkeissa on taas vätylöimistä, ennenkuin saa ne ulos ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska, jep, kohta sitä alkaa vaan odottaa, että saisi ne ulos ;)

   Poista