torstai 3. maaliskuuta 2016

Kesäkukkiani, punakosmos

 
Jatkan edelleen viime kesän kukkieni parissa. Kosmoskukkia kasvatin viime kesänä toista kertaa. Osan taimista kasvatin ostetuista siemenistä ja osan siemenistä olin ottanut edelliskesän kukista talteen. Esikasvatin taimia lyhyen aikaa lähinnä siksi, että näkisin, kuinka hyvin siemenet itävät. Toki toivoin kukinnan myös aikaistuvan esikasvatuksen myötä. Taimet itivät hyvin, enkä huomannut mitään eroa ostettujen ja omien siemenien itävyydessä.
Kukintaa sitä vastoin sain odottaa aika kauan, luultavasti se johtui kylmästä kesästä. En tiedä oliko esikasvatuksella mitään vaikutusta kukintaan, ja mikäli oli niin kumpaan suuntaan, mutta ei se ainakaan paljon kukintaa aikaistanut. Ja tosiaan voi olla, että vaikka viivästytti, jos viime kesän viileä sää oli liian iso shokki lämpimään sisäilmaan tottuneille kasveille ;)
Viime kesänä kukinta ei ollut lopultakaan niin runsasta ja rehevää kuin edellisenä kesänä, mutta hienoista kukkayksilöistä sain kuitenki nauttia ihan mukavasti. Kosmoskukkien kasvattamista jatkan tulevana kesänä, ja jatkossakin. Voi tosin olla, että jätän esikasvatuksen väliin. Tai kylvän pääosan siemenistä suoraan ulos, ja esikasvatan vain muutamia taimia nähdäkseni, onko sillä vaikutusta kukinnan alkamiseen.

4 kommenttia:

 1. Kosmoskukat ovat ihania. Mulla ne ei kasva, kun kasvatan, mutta jostain olivatkin viime kesänä ilmestyneet penkkiini. Nyt niitten kuvien pitäisi mun blogissa näkyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosmoskukat on tosiaan ihania, olipas jännä, että olivat ilmestyneet penkkiisi :) Ehkä onnistut vielä niiden kasvattamisessakin, kun selvästi haluavat kaikkien ihanien kukkiesi joukkoon upeaan puutarhaasi. Kävinkin jo blogissasi katsomassa kuvat, ja tarina täydentyi.

   Poista
 2. Kiitos postatuksesta! Nyt vain käy niin, että minun täytyy hakea myös kosmoskukan siemeniä mökkimme pihaan. Kaunis kukka, eikä minulla ole kokemusta aiemmin, vai oko sittenkin? En löydä mistään muistiipanoja valkoisesta kukasta, jonka sain kesäkuussa ruukussa, laitoin pihalle puolivarjoon ja kukki iloisesti syksyyn saakka. Hyvät viikonloput!
  P.s. Kalenterini muistuttaa samettikukista, siirsin kylvön tiistaille;-) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KässäRitu! Kosmoskukat ovat kauniita, ja kun alkavat kukkia kukkivat ensimmäisiin pakkasiin asti. Sinullakin näytti olevan oikein kaunis valkoinen kosmoskukka :) Samettikukilla ei ole vielä kiire, itse kylvän viikon tai kahden päästä. Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista