keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Punkkarit puskassa

Eilen pihalleni pöllähti tilhiparvi. Äkillisesti kovan touhun ja metelin kanssa ilmaantuivat, touhottivat aikansa ja nopeasti sitten jatkoivat matkaansa. Kauniita lintuja, mutta todella vilkasliikkeisiä, ja siten vaikeasti kuvattavia. Ulos en uskaltanut edes yrittää, kun tuntuivat säntäilevän tiehensä pienemmästäkin, joten yritin kuvaamista ikkunan läpi. Jatkan siis tutulla linjalla, määrä korvatkoon laadun ;)

Kovin hyvin onnistuivat maastoutumaan tuonne pensasaitaan, mitä useampia lintuja onnistuin saamaan samaan kuvaan, sitä huonommin ne erottuivat kuvasta. Yksittäiset linnutkaan eivät olleet ollenkaan halukkaita pysähtymään ja poseeraamaan paikallaan
Tänään tein tämän kevään ensimmäiset siemenkylvöt, ensimmäiset paprikan, chilin ja petunian siemenet pääsivät multiin. Saattaa olla aivan liian aikaista, koska en omista mitään kasvivaloja, mutta sitten laitan uudet kylvökset myöhemmin. Viime vuonna kuitenkin ainakin paprikoiden satoa sain odotella ihan turhan pitkään. Vain suippopaprikat, jotka olin kylvänyt (kaupan paprikoiden sisältä otetuista siemenistä) joskus alkuvuodesta, tuottivat satoa kohtuullisen ajoissa. Ja tänään oli vähän voimia tehdäkin jotain. Niin ja aamupäivällä aurinkokin paistoi, ja antoi toivoa valon riittävyydestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti