maanantai 12. tammikuuta 2015

Sitrukset suihkussa ja auringonpaistetta

Passitin sitruunani ja greippini tänään suihkuun, ja siellä ovat edelleen, siis kylppärissä. Huomasin sitruunoissani joitakin tuholaisia, en tiedä mitä ovat, mutta aika pahan näköistä jälkeä ovat saaneet aikaan. Suihkuttelin lehdet joka puolelta ja pesin näkyvät seitit ja ötökät pois. Tietääkö joku, mitä ne ovat ja mitä niille nyt kannattaisi tehdä?


Tutkin myös muut kasvini, mutta en ainakaan löytänyt niistä mitään merkkejä tuholaisista. Kuvat ovat sitruunoista, greipeissäkään ei näkynyt mitään kovin selviä vaurioita, mutta olivat muuten niin huonon näköisiä, että vein nekin varmuuden vuoksi suihkuun. Riittääköhän pelkkä vesi torjuntaan, vai pitäisikö tehdä jotain muutakin, mitään voimakkaita myrkkyjä en kyllä viitsi näihin käyttää, heitän mieluummin vaikka nämä pois ja kasvatan uudet.


Täytyisi varmaan viedä kaikki muutkin huonekasvini suihkuun, ei se ainakaan huonoa niillekään tekisi. Saavat kyllä pysytellä kaukana sitruunoista, joten joutuvat ehkä odottamaan, että saan päättettyä niiden kohtalosta.


Tänään oli niin ihanan aurinkoinen päivä, tosin kylmä ja kovin talvinen. Täällä, kun tuota lunta nyt taas on, ja pakkastakin selvästi yli kymmenen astetta. Innostus kevään siemenkylvöihinkin alkoi heräillä, vaikka olisihan hyvä malttaa mielensä vielä jonkin aikaa.

2 kommenttia:

  1. Nuo tuholaiset ovat seitistä päätellen vihannespunkkeja. Minulla ne ovat jokakesäinen riesa parvekkeella. Ne rakastavat kuivaa ja kuumaa ja inhoavat kylmää ja märkää. Suihku siis auttaa ja ennaltaehkäisee, mutta luultavasti tarvitset jotain myrkkyä lisäksi. Itse käytän Spruzitia. Se sopii myös syötäville kasveille. Itsekin olen yrittänyt kasvattaa sitruksia, mutta kasvu on aina tyssännyt. Sinä olet onnistunut hienosti :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, Spruzit ostoslistalle. Ja jatkossa kannattaisi varmaan muistaa se suihkuttelu ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä :) Sitruunani ovat tosiaan kasvaneet hienosti (greipit eivät sitten niinkään), toivottavasti selviävät tästäkin, ainakin niissä on jo uutta kasvua näkyvissä :)

      Poista