torstai 17. heinäkuuta 2014

Kaunista kasvimaalla

Viime sunnuntaina pensaspapuihini ilmaantuivat ensimmäiset kukat ja kukkia on sittemmin tullut lisää, ja joitakin pienen pieniä pavun alkujakin on alkanut kehittyä, ehkä ehdin saada jonkun pavun tänä kesänä tai sitten en. Joka tapauksessa pavuissa on kauniit kukat, ihastelen sitten ainakin niitä, jos en satoa saisikaan. Olen pyrkinyt suunnittelemaan kasvimaalaatikkoni niin, että ne näyttävät hyviltä (minun mielestäni) koko kesän ajan, koska ne sijaitsevat pienellä takapihallani koko ajan silmieni edessä. Ja minulle on tärkeää, että voin nauttia kasvimaistani myös silmilläni, ja vaikka jonkin kasvattaminen epäonnistuisi, eikä satoa tulisi.
Maissit, pavut ja herneet ovat mielestäni erinomaisia esimerkkejä kauniista hyötykasveista, kuten myös vaikkapa salaatit ja mangoldit, reikäiset kaalikasvit sitävastoin eivät ehkä ole kaikkein kauneimpia, mutta menettelevät siellä kauniimpien välissä. Sitä paitsi minulla taitaa olla tapana kiinnittää huomioni kauniisiin ja ilahduttaviin kohtiin, jolloin pienemmät ei niin kauniit alueet eivät häiritse minua. Istutin myös esikasvattamiani samettikukkia ja niistä leikkaamiani pistokkaita sinne tänne kasvimaalleni, jotta siellä olisi myös kukkia ja siten ainakin jotakin kaunista mikäli hyötykasvit epäonnistuisivat. Tietysti valitsin kasvimaani kukiksi juuri samettikukat niiden tuholaistorjuntahyödyn vuoksi.

Maissipenkkini viikko sitten...
...ja tänään, maissit ovat kasvaneet rehevästi ja ovat kauniin vihreitä, mitään merkkejä tähkistä niissä ei kuitenkaan näy, joten taisivat tänä kesänä olla vain koristekasveja.
Tomaattipenkki (kuvattu myös viikko sitten), mielestäni tomaatitkin näyttävät ihan hyviltä tummanruskeaa aitaa vasten, tomaattien edessä kasvavat pavut ovat sen verran matalia, etteivät tässä kuvassa oikein näy. Taaimmaisen laatikon reunat ovat aika rumat, mutta mielestäni porkkana-, palsternakka ja sipulipenkin sisältö näyttää ihan hyvältä. Samettikukkia vähän siellä sun täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti