torstai 17. heinäkuuta 2014

Mansikkasatoa

Mansikoissani oli erittäin runsaasti kukkia keväällä, mutta mansikoita ei ole tullut/tule ollenkaan niin paljon kuin kukinnasta olisi voinut päätellä. Ilmeisesti pitkä kylmä jakso kesäkuussa vaikutti asiaan, toisaalta ilmeisesti myös sylkikaskaat vähensivät mansikkasatoani, minkä lisäksi linnut ovat käyneet syömässä parhaat päältä ja jättäneet minulle sylkikaskaiden(?) vioittamat pikkukipparat. Ei sen puoleen hyviltä nekin ovat maistuneet, niissä on vaan tuollaisia inhottavia kovia "möykkyjä", ja kovin ovat pikkuisia.

Tässä on mansikka"maani"(= yksi kasvimaalaatikko n. 1m x reilu metri) pääsato, noin kaksi kourallista mansikoita, jotka keräsin sunnuntaina. Sitä ennen olin syönyt sieltä muutamana päivänä muutaman mansikan ja sen jälkeen joka päivä noin kourallisen. Kuten kuvastakin näkee linnut ovat ehtineet ensin suurimpien ja parhaiden kimppuun. Tiistaina ostin ja samana iltana levitin rastaverkon mansikoiden ylle suojaksi, jotta edes loput mansikat säästyisivät linnuilta, mutta valitettavasti parhaat ne ehti nokkia pilalle.
Toivottavasti saan nyt kuitenkin vielä jonkin aikaa nauttia oman maan mansikoista, vaikkakin jonkin silloin ja toisen tällöin, ja nautin jokaisesta sitäkin enemmän. Ihana kesä ja herkulliset mansikat, nautin niin kauan kuin niitä kestää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti