torstai 2. lokakuuta 2014

Pakkasen puremia

Lokakuu alkoi pakkasella. Viime yönä oli ilmeisesti ollut useamman asteen verran pakkasta, kun vielä aamullakin nurmikko ja kasvit olivat pihallani ihan huurteessa, ensimmäisen kerran tääällä tänä syksynä. Päivällä lämpötila nousi ihan mukavasti, oli todella kaunista ja aurinkoista. Suurin osa kesäkukistani taisi nyt saada tarpeekseen, liian kylmä on liian kylmää, mutta en tänään vielä ehtinyt siivota niitä pois. Oli liian kiire sadonkorjuun kanssa. Ajattelin, että loput porkkanat ja palsternakat on syytä korjata talteen viimeistään nyt. Ja muutakin satoa korjasin, mutta sadonkorjuustani kirjoitan enemmän toisella kertaa.

Ikkunalla parvekelaatikoissa kukkivat petuniat näyttivät säästyneen pakkaselta. Tämän ja seuraavat kolme kuvaa otin aamulla, mutta vasta noin puoli kymmenen aikaan.


Ruukussa maassa kasvavat petuniat olivat huurteessa, kuten myös kosmokset, joista suurin osa myös nuokkui tällä tavalla.
Mutta pari tuntia myöhemmin suurin osa ruukussa olevista petunian kukista näytti ihan toiselta, ihan kuin mitään pakkasta ei olisikaan ollut. Tosin jonkun verran sain nyppiä paleltuneita kukkia ja nuppuja pois, mutta jäljelle jäi vielä niin paljon kukkia ja nuppuja, että petuniat saavat edelleen jatkaa eloaan siinä ruukussakin. Kaikki kosmokset aion heittää pois huomenna, kun tänään en ehtinyt. Alla olevat kuvat otin siis tänään vähän ennen kahtatoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti