lauantai 4. lokakuuta 2014

Reilun vuoden vanhan avokadoni syyskuulumisia

Tänään siirrytäänkin puutarhastani sisätiloihin, kuten suurin osa elossa olevista kasveistanikin. Suurin osa puutarhan kasveista on kyllä jo tähän aikaan vuodesta kuollut, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Sisälle siirtynyt ruukkuviidakko harvenee pikkuhiljaa, kun paprikat, tomaatit ja chilit saavat satonsa kypsyteltyä, ja kaikkensa antaneina joutuvat sitten pois heitetyiksi. Talven tullen "puutarhaharrastukseni" siirtyy sisälle, ja luulenpa, että uusia hedelmien siemeniä päätyy multaan tämänkin talven aikana.

Eilen kylvin yhden tammen siemenen ruukkuun (toisen tökkäsin kasvimaan nurkkaan). Isäni pihassa olevan tammen alta nämä siemenet otin talteen. Olin hieman myöhässä, ja terhojen löytäminen oli aika haasteellista, linnut olivat nimittäin ehtineet syödä melkein kaikki terhot, vaikka niitä olikin paljon (vielä edellisellä kerralla, kun puuta katselin). Lopulta otin vain nuo kaksi siementä itselleni, ja isäni sai kylvää loput pihalleen (ja jonkun myös ruukkuun). Mielenkiinnolla odotan kasvaako niistä mitään.

Kirjoitin keväällä avokadostani, jonka kasvatin kesällä 2013 siemenestä. Täältä voit lukea mitä kirjoitin avokadostani keväällä, ja täällä on kuva siitä huhtikuussa. Kesällä avokadoni sai ulkoilla jonkun verran, mutta vaihtelevista säistä ja kasvin haastavasta ulkomuodosta johtuen sen ulkoilut jäivät melko vähäisiksi. Alkukesän ulkoilujen seurauksena sen varret taipuivat sivuille ja se alkoi kasvattaa kahta oksaa ylöspäin.

Tällaiselta avokadoni näyttää nykyään. Mielestäni se on kasvanut todella hauskan näköiseksi, mutta se vie todella paljon tilaa, ja sitä on hankala siirrellä. En kuitenkaan haluaisi leikata sitä ellei ole ihan pakko. Ihan liian pienessä ruukussa pienen pieni avokado, jonka laitoin kasvamaan keväällä, muistaisinkohan nyt siirtää sen isompaan ruukkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti