maanantai 6. lokakuuta 2014

Viherkasveina mangot

Lähdin eilen kahden nuorimman veljeni kanssa kävelylle metsään tarkoituksenani valokuvata syksyistä luontoa. Parin tunnin lenkki tuli tehtyä ja kaunista luontoa katseltua, muuten oikein kiva lenkki, paitsi, että inhat hirvikärpäsetkin olivat vieläkin liikkeellä, ja ne valokuvat jäivät ottamatta. Sieniä onneksi löysimme, suppilovahveroista ja lampaankäävistä leivoimme iltapalaksi herkulliset piirakat, mutta yhtään valokuvaa en ottanut. En edes oikein tiedä miten siinä niin kävi, olisihan siellä ollut paljonkin kuvattavaa, tosin aurinko hieman temppuili piiloutuen pilvien taakse, joten metsässä oli hieman turhan hämärää kuvaamiseen. Veljeni sentään taisivat saada joitakin otoksia otettua, mutta vähälle jäi heilläkin tällä kertaa kuvaaminen. Enkä huomannut edes niitä sienipiirakoita kuvata. Joten tänään jatkan taas tarinaa viherkasveistani, joita olen kasvattanut kaupan hedelmien siemenistä.

Kerroin keväällä myös siemenestä kasvattamistani mangoista, täällä. Täältä näet kuvan myös niistä huhtikuussa. Nyt niitä on kaksi, pienin vaaleansinisessä ruukussa kasvanut kuoli. Ruukku oli oikeasti suojaruukku eli sen pohjassa ei ollut reikää, joten todennäköisesti tapoin sen joko kuivuuteen tai liikakasteluun. Mangot olivat suurimman osan kesästä ulkona, vein ne ulos heti, kun ulkona oli sen verran lämmintä, että ajattelin niiden selviävän ja toin sisälle, kun yöt alkoivat kylmetä.

Etualalla saviruukussa kasvava mango iti maaliskuussa, metalliämpärin mango on ollut kasvamassa siinä kesästä 2013 asti. Silti ne ovat nyt melkein samankokoiset. Tykkään näistä hedelmien siemenistä kasvattamistani viherkasveistani kovasti, mitäköhän muita vielä kokeilisin. Sitruksia olen jo kokeillut kasvatella, mutta niistä teen uuden postauksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti