tiistai 21. lokakuuta 2014

Melkein unohtuneet annoonat

Mainitsinkin joskus loppukeväällä tai alkukesällä kylväneeni talvella annoonan siemeniä, jotka eivät itäneet ennen kuin kierrätin mullat siemenineen tomaattikylvöksiini, joihin sitten pikkuhiljaa alkukesän aikana alkoi ilmaantua annoonan taimia. Olin kylvänyt myös papaijan siemeniä, ja niiden taimia ilmaantuikin ensin, myöhemmin esiin puskivat annoonat. Kaikki papaijan taimet  kuolivat ennen kuin sain niitä siirrettyä mihinkään, mutta annoonat olivat sitkeämpää sorttia. Yhden taimen istutin ruukkuun joskus kesällä, muut taimet kasvoivat unohdettuina tomaattien kanssa samoissa ruukuissa koko kesän. Vasta nyt, kun heitin tomaatit pois, istutin annoonat omiin ruukkuihinsa.


Kaksi viikkoa sitten otetussa kuvassa tuolloin omiin ruukkuihinsa istutetut annoonan taimet. Takana avokado, jonka siirsin samalla pikkiriikkisestä purkista tuohon hieman isompaan.

Kunhan tämä tomaatti- ja paprikaviidakkoni tästä vielä harvenee, voisin kokeilla papaijan kasvatusta uudelleen, ja mitäköhän muita kasvateltavia sitä keksisi? Ehkä löydän kaupasta jonkun uuden hedelmän maisteltavaksi, ja sen siemenet kylvettäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti