perjantai 11. syyskuuta 2015

Perhospäivä

Tänään oli paljon erilaisia perhosia liikkeellä. Niiden kuvaaminen on kyllä haastavaa, mutta ainakin ne olivat kauniita katsella. Yritin kyllä kovasti saada edes jonkinlaisia kuvia aikaiseksi. Tänään oli muutenkin niin ihana aurinkoinen, lämmin ja kovin kesäinen syyspäivä.

Upea suruvaippa poseerasi lopulta minulle kyllä todella kiitettävästi, pysyen pitkän aikaa lähes täysin paikallaan, joten sitä ei voi syyttää huonoista kuvista.

Neitoperhosilla sen sijaan oli täysi vauhti päällä, tämä yksilö pysähtyi pieneksi hetkeksi yhteiskuvaan suruvaipan kanssa.
Ja pitkän odotuksen jälkeen tämäkin yksilö pysähtyi hetkeksi, ja avasi siipensä ihailtavikseni.

Sain minä vähän paremmankin kuvan suruvaipasta.

Yksi amiraaliperhosistakin malttoi pysähtyä hetkeksi siivet avoinna kuvattavaksi.

Tämä kuusi oli sekä perhosten että monenlaisten muidenkin pörriäisten suosiossa. Valitettavasti en saanut näitä perhosia parempaan yhteiskuvaan, olivat nimittäin kovin vilkasliikkeisiä.

Sitruunaperhonen viihtyi omassa seurassaan erillään muista perhosista, ja oli kyllä tällä kertaa huonosti paikallaan pysyvää sorttia.
 
Amiraaliperhosia, neitoperhosia ja suruvaippoja oli kaikkia useampia yksilöitä, mutta en ole ihan varma kuinka monta niitä oli yhteensä, kun ne lentelivät niin kovasti ympäriinsä.

6 kommenttia:

 1. Eilen oli tosiaan hieno perhospäivä, vihdoinkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, perjantai oli kyllä ihan huippu perhospäivä! Kyllä niitä sai ihan loppukesään odotellakin, mutta onneksi niitä on nyt ollut useampanakin päivänä liikkeellä :)

   Poista
 2. Sinulla oli paljon ihania vieraita! Täälläkin lenteli kaikenlaisia "lentäviä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä vieraita saikin odotella melkein koko kesän, mutta odotus palkittiin perjantaina oikein ruhtinaallisesti :)

   Poista
 3. Ihanat perhoset! Suruvaippaa en ole tänä kesänä bongannut. Perhosten kuvaaminen vaatii kärsivällisyyttä, kun ovat niin kiireisiä eivätkä suostu avaamaan siipiäänkään useinkaan sopivasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin olivat nuo tämän kesän ensimmäiset suruvaipat, mutta nyt niitä olikin sitten useampia kerralla liikkeellä ;) Aikani pyörin kameran kanssa ja ihmettelin, että miten ihmeessä saisin mitenkään näitä perhosia kuvattua, kun tuntuivat vaan lentelevän koko ajan sinne tänne yhdessä ja erikseen, mutta sitten huomasin, että tuo yksi kuusi houkutteli niitä, ja siihen pysähtyivätkin aina hetkeksi, olisivat saaneet valita kyllä helpommin lähestyttävän paikan siinä, kun oli hieman esteitä edessä enkä päässyt kovin lähelle, mutta kärsivällinen kyttäys tuotti tulokseksi sentään joitakin kelvollisia kuvia, lisäkärsivällisyys ei olisi kuitenkaan pahitteeksi.

   Poista