torstai 20. elokuuta 2015

Munakoison kasvatusta: kukkii jo ;)

Päätin tänä vuonna kokeilla munakoison kasvattamista. Eipä tainnut olla kovin hyvä idea, kun en omista kasvihuonetta. Tosin tämä kesä nyt oli mikä oli, että ehkä kuitenkin yritän ensi vuonna uudestaan ;) Kukat ainakin ovat kauniita.


Tämän kesän munakoisojen kasvatuksen tulos; neljä taimea selvisi kesästä elossa ja kahteen niistä tuli kumpaankin yksi kukka elokuun puolivälissä ;)


4 kommenttia:

 1. Hienoa! Itse kokeilin ananaskirsikkaa ja tulos on suunnilleen sama,kukkia ilmestyi vasta elokuussa. No,ensi kesänä kovemmat toiveet sään suhteen ja uusia siemeniä purkkiin, jospa joku kerta tulisi satoakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ananaskirsikkaa en olekaan vielä kokeillut, siinä olisi myös kiinnostava kokeiltava :)

   Kyllähän ensi kesän sään on oltava parempi kuin tänä kesänä, joten yrityksiä jatketaan ja satoakin vielä joskus saadaan, toivottavasti ;)

   Poista
 2. Viime kesänä yritin ensimmäistä kertaa kasvattaa vesimelonia, taimet kuihtuivat kasvihuoneesssa jostain syystä. Tänä kesänä yritin uudelleen ja tuloksena yksi vesimeloni kasvamassa. Kivannäköinen kukka munakoisossa, en ole ennen nähnytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut vesimelonista! Minun vesimelonin kasvatusyritykset ovat sujuneet vielä huonommin kuin munakoison kanssa. Viime keväänä taimet jämähtivät sirkkalehtivaiheeseen ja kuolivat sitten yksi toisensa jälkeen, tänä kesänä taimet (2kpl) kasvoivat aluksi hienosti, mutta kuolla kupsahtivat sitten yhtäkkiä jonkin aikaa ulos istuttamisen jälkeen ;)

   Poista