maanantai 14. syyskuuta 2015

Ainokainen auringonkukka

Vain yksi auringonkukka kukkii pihallani. Mutta onneksi edes se yksi, ja hieman on toivoa toisenkin kukan avautumisesta.

Viikko sitten hiukan kohmeinen kimalainen oli löytänyt tiensä juuri avautuneeseen kukkaan.

Tänään kukka täydessä loistossaan, ja viereisessä auringokukassa jo suuri nuppu. Tänä vuonna auringokukkien kasvatukseni ei oikein onnistunut, mutta onneksi annoin näiden kasvimaalle itsestään ilmestyneiden kasvaa kaikessa rauhassa porkkanamaan keskellä ;)
Siemenestä esikasvattamani ja aidan viereen istuttamani taimet eivät nimittäin ole oikein kasvaneet, onhan näissä minitaimissakin nuppuja, saa nähdä ehtivätkö kukkia ennen pakkasia. Eivätpä nuo aidan viereen istuttamani punakosmoksetkaan kovin  hyvin tuossa menestyneet.

2 kommenttia:

  1. Täälläkin kosmoskukat jäivät tänä vuonna tosi vaisuiksi, kukinta alkoi todella myöhään. Ensi vuonna luulen, että kylvän ne vaan suoraan maahan ja katson mitä tapahtuu. Esikasvatus ei ainakaan tänä vuonna osoittautunut vaivan väärtiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän kesän perusteella houkuttelisi tosiaan jättää kosmoskukkien esikasvatus väliin ja kokeilla suorakylvöä, tulos tuskin olisi huonompi ;) mutta saattaa olla, että tänä kesänä vaan oli niille liian kylmää liian pitkään.

      Poista