keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Paluu puutarhaan, kyllä kukkii

Vaikka kosmoskukkakasvustoni luonnossa näyttävät upeilta, ja niissä on runsaasti kukkia en osaa ottaa niistä edustavia yleiskuvia, joten kuvasin yksittäisiä kukkia.

Kuten jo tuolla käsityöblogin puolella totesin muutaman päivän nettipaussista kasvoi monen kuukauden blogitauko. Tämän blogin puolella on kyllä ollut pientä hiipumista jo pidemmän aikaa, ja paluu tuntui hieman hankalammalta. Jo keväällä alkoi tuntua siltä, että mitä minä mitään puutarhablogia pidän, kun ei minulla mitään kunnollista puutarhaakaan ole. Mutta katsotaan nyt, miten tämä tästä jatkuu, en nyt osaa vielä oikein tätä lopettaakaan. Haaveilen oikeasta puutarhasta (vaikka se tällä hetkellä tuntuukin aika kaukaiselta haaveelta) ja iloitsen tuosta pienestä pihastani täysillä.
Petunioistakin osa on vielä upeita, vaikka osa oli kärsinytkin niin pahasti kuivuudesta, että joutui pois.

Kesän mittaan otin kyllä jonkin verran enemmän tai vähemmän onnistuneita kuvia, sillä ajatuksella, että tästä voisin kirjoittaa blogissani. No, kirjoittamatta jäi. Enkä enää tietenkään yhtään muista, mitä olin ajatellut kirjoittaa, mutta mahdollisesti palaan kuitenkin myöhemmin jossain vaiheessa kesätunnelmiin kesäisten kuvien kera.
Kehäkukat ovat upeita, ja ihania väripilkkuja tällaisena harmaanakin päivänä. Kasvavat minulla vaan hieman hankalasti kuvattavassa paikassa, joten vain pieni osa pääsi kuvaan.

Myös tuoksuherneet kukkivat edelleen runsaslukuisina.
Nämä miniauringonkukat olivat aloittaneet kukintansa reissuni aikana, mutta onneksi kukkivat vielä. Näiden lisäksi myös isoissa auringokukissa on vieläkin kukkia, vaikka niistä osa kukki jo ennen reissuani, ja nyt linnut käyvät syömässä niistä siemeniä.
Osa köynnöskrasseistanikin kukkii vielä hienosti, osa ei ;)

Tällä kertaa kuitenkin kukkakuvia eiliseltä. Palasin viikko sitten kuukauden reissulta kotiin, ja vaikka nyt olenkin sitten viikon ajan saanut raivata kuollutta kasvustoa pois, olin yllättynyt siitä kuinka hienolta puutarhassani vielä näyttää. Rehevät ja runsaasti kukkivat kosmoskukkakasvustot ovat pääasiassa vastuussa tästä kesäisestä kauneudesta puutarhassani. Ihanat kosmoskukat!

 

4 kommenttia:

 1. Ei puutarhablogiin tarvita mitään isoja puutarhoja, riittää kiinnostus kasveihin. Mukava kun palasit! Kosmokset ovat upeita, pitäisikin laittaa niitä ensi kesänä pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gitta, on kiva palata, kun saa näin ihanaa kannustusta.

   Poista
 2. Onpa sinulla vielä väriloistoa! Minullakin on piskuinen rivaripiha, mutta sitäkin enemmän intoa. Jännä kyllä, en juurikaan kirjoittele silloin kun olisi jotakin kirjoitettavaa. Koko kesän kuopsuttelin tilkullani ja kuvailin kasvun ihmeitä, mutta blogiin asti en niitä koskaan saanut. Nyt taas kun ilmat viilenevät ja puutarhassa vietetty aika kutistuu, olen minäkin palannut näppäimistön ääreen. Eli ei oteta paineita tästä bloggaamisesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rivaripihan Sanna, juu näinhän se menee, että kesällä tehdään ja ihastellaan, ja kuvataan, mutta bloggaamiseen ei tunnu riittävän aikaa. Stressittömästi blogaten ja suurella innolla puutarhuroiden jatketaan :) Sunnuntaihin asti täällä riitti vielä väriloistoa, mutta toissayönä oli niin kylmä, että kukkaloisto kutistui muutamaan auringonkukkaan, joihinkin tuoksuherneisiin ja yksittäisiin petunioihin sekä kehäkukkiin.

   Poista