maanantai 2. marraskuuta 2015

Roskisdyykkausta

Joskus pari kolme viikkoa sitten siivoilin pihallani. Kuolleita kasveja roskikseen viedessäni huomasin siellä pelargonin, jonka joku naapureistani oli heittänyt pois. Se reppana suorastaan vaati minua ottamaan sen mukaani, joten pakkohan minun oli se sieltä pelastaa.


Siinä oli aika paljon keltaisia ja huonoja lehtiä, jotka nypin kaikki tarkasti pois. Ja sitten istutin sen ruukkuun.

 Siinä oli paljon uutta kasvua, hennon vaaleanvihreitä lehtiä.

 Siinä oli myös nuppu, jonka toivoin avautuvan, jotta näkisin, minkä väriset kukat siihen tulee.

Sisällä karsin sitä aika paljon lisää, ja pelkäsinkin, että leikkasin liikaa. Tässä on se, mitä siitä lopulta oli jäljellä.


Nyt pelargonini näyttää oikein hyvältä. Lehdet ovat kauniin vihreitä, ja niitä on tullut lisää. Nuput kuihtuivat ennen kuin ehtivät aueta, mutta näyttää siltä, että kasvi on juurtunut oikein hyvin, ja viihtyy luonani. Luultavasti sen pelastamisessa roskiksesta ei ollut mitään järkeä, koska minulla ei ole mitään hyvää talvettamispaikkaa sille. Tiedän, että paras talvettamispaikka pelargonille olisi viileä ja valoisa. Mutta sellaista minulla ei ole. Sitä paitsi ensi kesänä voisin ostaa muutamalla eurolla juuri sen väriset pelargonit kuin tykkään, tämän väristä ei ole mitään tietoa. Hölmön hommaa, mutta yritänpä nyt kuitenkin, saanko sen talvetettua huoneenlämmössä.

4 kommenttia:

 1. Ihana pelastusoperaatio:) Toivotaan, että pelakuu selviää ensi kevääseen.

  VastaaPoista
 2. Kiva postatus. Minussa on vähän samanlista kierrättäjää. Joskus hautausmaalla on tehnyt mieli ottaa / pelastaa bioroskiksesta pelakuu omaan kotiin. Olen sen jättänyt kuiteenkin tekemättä, koska minulla sama juttu, ei ole valoisaa viileää tilaa niiden säilyttämiseen.
  Kiitos muuten taannoisesta vinkistä: Otit samettikukan siemeniä talteen ja kasvatit niistä seuraavana vuonna "o at kukat". Minä sain yhdestä kaupan pussillisesta aikaiseksi vain 4 samettikukkaa. Olin niistä ylpeä koko kesän. Keräsin siemenet talteen ja nytniitä on minulmakin ensi kesäksi paljon enemmän kun yhdessä kaupan pussillisessa konsanaan. Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KässäRitu! Minullakin on yleensä järki voittanut ja olen jättänyt pelakuut ottamatta, mutta tämä oli nyt vaan pakko yrittää pelastaa ;) Samettikukista saa helposti paljon siemeniä, ja niiden itse kerättyjen siementen itävyys on myös yllättävän hyvä, ensi kesänä saat nauttia samettikukkarunsaudesta! Oikein mukavaa joulun odotusta sinullekin!

   Poista