lauantai 1. marraskuuta 2014

Pyhäinpäivän petuniat

Aika kuluu ihan huomaamatta, ja syksyn edetessä kohti talvea puutarhablogini postaustahti on selvästi harventunut. Lyhyet ja enimmäkseen harmaat päivät hankaloittavat valokuvausta, eikä sateinen ja harmaa sää muutenkaan innosta kovasti puuhailemaan puutarhassa tai yleensäkään ulkoilemaan kovin paljon. Suunnittelin kyllä hakevani metsästä sammalta, jäkälää ja ehkäpä havujakin, jotta olisin voinut koristella kasvimaalaatikkoni syksyksi ja talveksi. Mutta en ole ainakaan vielä saanut mitään aikaiseksi.

Marraskuu alkoi, jokohan olisi syytä laittaa nämä vieläkin ikkunallani olevat petuniat pois. Eivät taida niissä olevat nuput enää avautua, mutta ovat vielä olleet niin kauniin vihreitä (ja täynnä niitä nuppuja) etten ole raaskinut heittää niitä pois, etenkään kun en ole saanut aikaiseksi laittaa mitään syys- tai talvi-istutuksia puutarhaani.

Marraskuu alkoi kauniina, aamulla maa ja kasvit olivat kauniin kuuran peitossa, ja aurinko paistoi. Aurinko vaan laskee niin kovin aikaisin, että aurinkoisina päivinäkään valoa ei tunnu riittävän tarpeeksi. Tänään tuli sentään ulkoiltua kameran kanssa, vaikken sitten mitään kauniita kuurakuvia saanutkaan otettua.

Sisällä petuniat kukkii edelleen maljakossa, vieläköhän ulkoa saisi pelastettua jonkun oksan maljakkoon, vai ovatkohan kaikki nuput jäätyneet pilalle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti