keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Punajuuripiirakkaa

Lupasin kirjoittaa postauksen kahdesta muustakin leipomastani piirakasta, joten tässä tulee niistä ensimmäinen, jonka tein samaan pyöreään vuokaan kuin sadonkorjuupiirakankin. Pohjaan otin siis ohjeen täältä. Ja tähän tein sen yksinkertaisena. Ihanan helppo, hyvän makuinen ja myös vähärasvaisempi pohjavaihtoehto.

Kuva puoliksi syödystä piirakasta on kuitenkin parempi kuin ei kuvaa ollenkaan ;) Vuoka kannattaa muuten voidella ennen kuin levittää pohjataikinan siihen, muuten käy niin kuin minulle eli se tarttuu kiinni :)

Tämän piirakan täytteeseen (tai päälliseen) laitoin punajuurta, purjoa, sinihomejuustomuruja, juustoraastetta, yrttisuolaa ja mustapippuria. Minipunajuureni* leikkasin ohuiksi viipaleiksi ja kuullotin ne paistinpannulla pienessä öljytilkassa purjosilpun kanssa, maustoin ne yrttisuolalla ja mustapippurilla. Punajuuripurjoseoksen levitin pohjan päälle, ripottelin päälle sinihomejuustomuruja ja lopuksi kuorrutin koko komeuden juustoraasteella.

Paistoin piirasta 200 asteessa noin puoli tuntia.

Minulla oli purkillinen Creme Fraichea, johon aioin alunperin sekoittaa kananmunan ja maustaa seoksen suolalla ja pippurilla ja levittää piirakan päälle ennen sen paistamista, mutta muutinkin mieleni ja jätin sen pois. Sen sijaan käytin Creme Fraichen maustettuna ripauksella suolaa ja pippuria kylmänä kastikkeena tämän piirakan päällä. Voi olla, että olisi ollut parempi pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa, mutta piirakka maistui kyllä oikein hyvältä näinkin.

* Käytin tähän piirakkaan siis tämänvuotisen punajuurisatoni; reilu kymmenkunta (mahdollisesti 15:kin tai yli) minipunajuurta, jotka olivat siis oikeasti ihan tavallisia punajuuria, mutta eivät vaan kasvaneet ja olivat korjattaessa halkaisjaltaan pari senttisiä; suurin alle 5 cm:ä ja pienimmät alle 2 cm:ä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti