tiistai 29. huhtikuuta 2014

Taimia, taimia, taimia...

Ulkoilutin tänäänkin taimiani vähän aikaa. Tuntui kyllä sen verran kylmältä ja tuuliselta, etten uskaltanut pitää niitä kovin kauan pihalla, vaikka ne olivatkin virittelemäni harsoaitauksen suojissa. Mutta miten tuntuu, että taimipurkit vaan lisääntyy joka kerta, kun haen niitä takaisin sisälle. Otin nyt samalla, kun kuskasin niitä ulos ja takaisin sisälle, myös kuvia, ja laskeskelin taimimääriä. Mitäköhän sitä tekisi kaikille ylimääräisille? Niin ja mitkä sitten on ylimääräisiä, eihän sitä edes vielä tiedä kuinka moni niistä selviytyy aikuiseksi.

Maissin taimia on tällä hetkellä yhteensä kahdeksan. Nämä kuusi isointa ulkoilivat ja alemassa kuvassa olevat kaksi pientä alkua saivat vielä pysyä sisällä. Lisäksi vielä kahteen purkkiin on kylvetty, mutta ne eivät ole vielä itäneet. Voi olla, että kahdeksan tainta olisi riittävästi, mutta kymmenen olisi parempi. Ei siis ainakaan ylimääräisiä maisseja vielä.
Samettikukan taimia on kymmenen eli ihan sopivasti, jos ne nyt kasvavat kunnolla.
Kuvassa näyttää olevan vain kahdeksan taimea, kaksi on jäänyt jonnekin. Nämä ovat todella erikokoisia, kuten näkyy. Yksi on oikein iso, ja kaikki muut pienempiä. Pienin tuollainen melko surkean näköinen tapaus. Aika monessa näkyi olevan jo nuppujakin. Tiedä sitten onko se hyvä vai huono, kun noin pienissä on nuppuja. (ei sentään tuossa pienimmässä)
Kurkun taimia on melko sopivasti, ehkä yksi ylimääräinen 'Beth Alpha', tai kaksi
Minulla on neljä taimea (+yksi siemen lisää kylvettynä) avomaankurkkua 'Marketmore'. Lisäksi minulla on kolme 'Konsan' taimea.

'Beth Alphaa' minulla on kolme taimea, mutta kun se ilmeisesti on partenokarppinen ja kaksi edellä mainittua eivät, joudun kasvattamaan sen sisällä. niin kolmelle taimelle ei kyllä mitenkään ole tilaa, joten ainakin yksi taimi jää ylimääräiseksi.


Tässä kuvassa ovat pienet 'Konsat' ja yksi 'Marketmore'.Eri kaalien taimia oli yllättävän paljon.

No siis kukkakaalin taimia on kaksi, juuri sopivasti mikäli taimet selviävät. Luultavasti kasvimaalleni mahtuisi järkevästi juuri kaksi kutakin kylvämääni kaalilajia, mutta...

Parsakaalin taimia on kuusi, mutta en oikein tiedä kuinka moni näistä nyt sitten olisi ylimääräinen, kai ne nyt johonkin voisin saada mahtumaan?

Ruusukaalin taimia onkin sitten ainakin kymmenen, voi nimittäin olla, että joku purkki jäi vielä kuvasta pois. Valitettavasti nämä eivät kuitenkään ole kovin hyvän näköisiä taimia, joten en uskalla luopua vielä yhdestäkään, tai jos joku huolisi kaikkein surkeimman näköiset taimet, niin ne voisi ihan vapaasti kyllä viedä mukanaan.

Lehtikaalin siemeniä löysin kaupasta vasta vähän aikaa sitten, joten niiden taimet ovat vielä niin pieniä, että saivat olla sisällä. Taimia on sekä tässä ruukussa että tuossa toisessa taustalla näkyvässä ruukussa.
Taimia on paljon lisää, mutta jatkan juttua niistä huomenna. Huomenna sitten vuorossa ainakin tomaatit, paprikat ja chilit, ja niitähän kaikkia riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti